CHP İstanbul’da 100 bin kişiyle sandık başında olacak!

CHP İstanbul’da 100 bin kişiyle sandık başında olacak!
19 Mart 2024 09:56

Yerel seçime iki hafta kala adaylar kampanyalarını yoğunlaştırarak sürdürüyor. Herkesin gözünü çevirdiği İstanbul’da seçim güvenliğiyle ilgili de bir dizi hazırlıklar yapılıyor. 2019’da seçimin tekrarlanmasının ardından partiler, benzer bir senaryonun gerçekleşmemesi için her gün eğitim verdiklerini belirtiyor. İstanbul’da bin 980 okulda toplam 33 bin 372 sandık kurulacak. Peki, sandık güvenliği nasıl sağlanacak?

 

 

‘CHP 100 BİN KİŞİYLE SANDIK BAŞINDA OLACAK’
Ana muhalefet ile iktidarın ‘özel’ önem verdiği İstanbul seçimi, bir genel seçim atmosferinde sürüyor. 2019’da AK Parti’nin yönettiği İstanbul’u kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u yeniden kazanmaya en yakın aday olarak görünüyor. Seçim yaklaştıkça en çok merak edilen sorulardan biri seçim güvenliğinin nasıl sağlanacağı oluyor.

 

 

Gazete Duvar’da yer alan habere göre 31 Mart 2019’da sandık başında 60 bin CHP’li görev yapmıştı. Bu sayı 31 Mart 2024 seçimleri için 100 bine çıkarıldı. CHP İstanbul Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorum İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Karaküçük bütün sandıklarda asil sandık kurulu üyelerine ek olarak yedek listeyi bildirdiklerini hiçbir eksiklerinin kalmadığını söyledi. Karaküçük, ayrıca her okulda, okul sorumlusu, kat sorumlusu ve bilişim sorumlusunun görev alacağını, 100 bin kişiyle sandıkları koruyacaklarını belirtti. Karaküçük, yasal süreçleri takip etmek için yine her okulda en az bir, toplamda 2 bin 500 avukatın görev yapacağını ifade etti.

 

 

‘SEÇİMİN YENİLENMESİ SENARYOLARINA HAZIRIZ’
Sandık güvenliğinin sağlanması için sıkıntılı gördükleri yer olmadığını sözlerine ekleyen Karaküçük, “Sandık başında birinin olmaması gibi bir durum söz konusu değil. 2019’dan çıkardığımız dersler var. Seçimin iptal edilmesi ya da yenilenmesi gibi bir gerekçeye karşı çok farklı senaryolar hazırlıyoruz. Hiçbir şekilde açık bırakmayacağız. Sandık kurulu üyelerimize verdiğimiz eğitimler devam ediyor. Eğitimlerin de yüzde 70’i tamamlandı. Eğitimler seçim gününe kadar devam edecek. Olası ihtimallere karşı hazırlıklıyız” dedi.

 

 

Karaküçük, seçime 2019’dan daha hazır olduklarını belirterek, “Biz hukuka uygun bir seçimi sağlamak istiyoruz. Geçersiz oyu sırf bizim lehimize diye geçerli saydırmak gibi bir anlayışımız yok. Misyonumuz vatandaşın sandığa giren iradesinin aynı şekilde çıkmasıdır. 2019’da çok absürt gerekçelerle seçim iptal edildi. Biz oradan dersler çıkardık ve seçime hazırız” diye konuştu.