AYM’ye dava üstüne dava taşındı!

AYM’ye dava üstüne dava taşındı!
25 Mart 2014 10:39

Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Doç. Dr. Altıparmak twitter yasağına karşı seçimden önce tedbir talep etti.

 

Türkiye Barolar Birliği, Ankara Barosu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, MHP’li Oktay Vural Twitter yasağının kalkması için idare mahkemesine başvurmasından sonra bir atak daha geldi.

 

TİB’in twitter’a erişimin engellenmesi kararına karşı Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Kerem Altıparmak ile Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yaman Akdeniz, yasağın seçimden önce kaldırılmasını talep etti.

 

Doç. Altıparmak, 2010’dan bu yana Twitter’da hesabı olduğunu ve 3 bini aşkın mesaj attığını belirtti. Başvuru dilekçesinde şöyle denildi:

 

“Sitenin engellenmesi ifade özgürlüğü ve bilim ve sanat özgürlüğü ihlal edilmektedir. AİHM de internet yayımcılığını ifade özgürlüğü kapsamında görmektedir. TİB, engelleme kararını dört farklı yargı işlemine dayandırmaktadır. Ancak, hiçbiri erişim engellenmesini mümkün kılacak nitelikte değildir.”

 

Twitter’ın seçimlere kadar bilgi dolaşımını engellemek için kapatıldığı belirtilen dilekçede;

 

“Seçimlere sadece 6 gün kalmıştır. Yüce Mahkemenizin 24 saat içerisinde tedbir kararı vermesi elzemdir” denildi.

 

Barolar dava açtı

 

Bu arada, Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu twitter’in engellenmesi kararlarına karşı ayrı ayrı dava açtı. Ankara Barosu TİB ve BTK Başkanları hakkında da suç duyurusunda bulundu.

 

Kaynak: Vatan