Alman parti, Aylan bebeği seçim malzemesi yaptı!

Alman parti, Aylan bebeği seçim malzemesi yaptı!
14 Eylül 2017 11:46

Alman partisi Die Partei, Aylan’ın sahildeki fotoğrafını kullanıp “Daha güzel uzanabileceğimiz bir sahil için…” diye yazdı. Alman kamuoyu ayağa kalktı. Aylan’ın babası, “Oğlumun böyle çirkince alet edilmesine üzüldük” dedi.

 

 

Ali Gülen / Sözcü

TAM da iki yıl önce Bodrum’da cesedi karaya vuran 3 yaşındaki Aylan’ın fotoğrafı, Die Partei isimli Alman partisi tarafından “terbiyesizce” seçim afişi yapıldı. Daha önce, pornografik içerikli reklam yapan, çeşitli tuhaf etkinliklerle oy toplamaya çalışan bu küçük parti, 24 Eylül seçimleri öncesi bu kez küçük Aylan’ın sahildeki cesedinin fotoğrafını kullanarak, “Daha güzel uzanabileceğimiz bir sahil için…” diye yazdı.

 

 

SÖZDE, CDU’YU ELEŞTİRİYOR

 

 

Bu pankartla, Merkel’in partisi CDU’nun, “Daha yaşanabilir bir Almanya için…” sloganını eleştirdiğini sanan partiye büyük tepki yağıyor. Kamuoyu ayağa kalkarken, Aylan’ın Erbil’de yaşayan babası Abdullah Kurdi de Alman basınına konuştu. Kurdi, Başbakan Merkel’in o dönem bir politikacı olarak aldığı sorumluluğu unutamadığını söyledi.

 

 

“OĞLUMU ALET ETMESİNLER”

 

 

Baba Abdullah, Erbil’den kendisine ulaşan Bild Gazetesi‘ne, “Bu fotoğrafın böyle bir amaç için kullanılması beni derinden yaraladı. Oysa şimdi eleştirilen Başbakan Angela Merkel, o dönem gerçekten sorumluluk alan kişilerdendi. Yaşadığımız drama rağmen, yine de bir çok insanı ülkesine aldığı için teşekkür ediyorum. Ancak şimdi, oğlumun fotoğrafının şimdi böyle bir suçlama ya da karalama kampanyası için kullanılmasını da çok kötü buluyorum“ dedi.