Ortahisar’da borç 110 milyon açıklandı, 800 milyon TL çıktı!

Ortahisar’da borç 110 milyon açıklandı, 800 milyon TL çıktı!
18 Nisan 2024 07:43

AK Parti’den CHP’ye geçen Ortahisar Belediyesi’nin borcu 800 milyon TL olarak açıklandı. Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Rakamlarla karşılaşınca 3 gün boyunca baş ağrısından uyuyamadım” dedi.

 

 

 

31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den CHP’ye geçen Trabzon’un merkez ilçesi Ortahisar’ın güncel borcu belli oldu. Seçimlerden önce Belediye Meclisi’nde 110 milyon TL olarak açıklanan borç, 800 milyon TL çıktı.

Ortahisar Belediye Meclisi nisan ayı 3’üncü toplantısında 2023 Faaliyet Raporu görüşüldü. CHP Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu’nun açıkladığı faaliyet raporu CHP’li meclis üyelerinin çekimser kaldığı oylamada AK Parti ve MHP’li meclis üyelerini oylarıyla kabul edildi.

 

Faaliyet raporunun ardından Zorlu, belediyenin borçlarını kalem kalem açıkladı. Zorlu’nun açıkladığı mali tabloya göre Ortahisar Belediyesi’nin iştiraki olan şirketi ORBEL’in 274 milyon TL, bir dişer iştiraki şirketi ORKENT’in 10 milyon TL, borcu var. Belediyenin şirketleri haricinde ise 15 milyon TL’si SSK’ya 64 milyonu vergiye 176 milyon TL’si TOKİ’ye, 42 milyon TL’si İller Bankası’na olmak üzere 517 milyon TL borcu bulunuyor. Toplam borç 800 milyon TL’yi buluyor.

Seçimlerden önce son yapılan son meclis toplantısında ise Zorlu’nun verdiği sonu önergesi üzerine borç 110 milyon TL olarak açıklanmıştı.

 

 

KAYA: ÜÇ GÜNDÜR BAŞAĞRISINDAN UYUYAMIYORUM
Zorlu’nun açıklamalarının ardından Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin mali tablosunun kendisini şok ettiğini belirtti. Çok vahim bir tabloyla karşı karşıya olduklarını söyleyen Kaya, “Bu rakamlarla karşılaşınca üç gün baş ağrısı çektim. Üç gün boyunca baş ağrısından uyuyamadım. Çünkü soru önergemizde bize verilen borç miktarı, 110 milyon TL civarındaydı. Ama az önce sizler de duydunuz, 800 milyon gibi devasa bir borç yüküyle karşı karşıyayız” dedi.

Borç tablosundan dolayı kent adına üzüntü duyduğunu belirten Kaya, bu yükün altına hep beraber girdiklerini dile getirdi. Şikayetçi olmak için gelmediklerini kaydeden Kaya, “Hepimiz daha güzel bir Trabzon’da yaşamak istiyoruz. Biz bu yükün altına girip bu yükü hep birlikte çözmek için bu göreve talip olduk. Bundan sonra bütçe disipline dikkat ederek, ödemeleri biraz kısarak, tasarruf ederek, gelir artırıcı tedbirler alarak, kaynaklarımızı verimli kullanarak hep birlikte bu yükü hafifletmeye çalışacağız” sözlerini kullandı.