Şereflikoçhisar’ın CHP’li Başkanı Koçak açıkladı: Esnaftan 29 milyon borç almışlar!

Şereflikoçhisar’ın CHP’li Başkanı Koçak açıkladı: Esnaftan 29 milyon borç almışlar!
18 Nisan 2024 08:07

Şereflikoçhisar’ın CHP’li Başkanı Koçak, belediyenin 113 milyon liralık borcu bulunduğunu belirterek, “Seçimden önce Şubat ve Mart’ta borçlanmışlar” dedi.

 

Fotoğraf: Mustafa Koçak / Şerelikoçhisar Belediyesi

Ankara Şereflikoçhisar’da Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP’li Mustafa Koçak, AKP döneminde yapılan usulsüzlükleri tek tek anlattı. Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre önceki dönem AKP’li belediye başkanı Memiş Çelik’in, kendisiyle ilgili “5 yıl boyunca yönetemez” sözlerine tepki gösteren Koçak “Borçlarla ilgili brandayı asınca birilerinin zoruna gitti” dedi. Belediyenin hali hazırda toplam 113 milyon 665 bin lira borcu olduğunu söyleyen Koçak, “Seçime az bir süre kala Şubat ve Mart aylarında borçlar alınmış. Şereflikoçhisar gibi küçük ilçede 29 milyon 677 bin gibi bir borcu esnaftan almışlar” dedi. Koçak, AKP’li isimlerin seçim sürecinde belediyede işe alındığını ve bu yolla maaş verildiğini söyledi:

 

– Eski başkan Memiş Çelik, kendi adaylığını garantilemek için AKP kadın kollarından ve parti üyelerinden kişileri 4 aylığına işe alıyor. Temayül oylamasında kendisine oy çıkarmak için.

– Bu kişiler seçim sürecinde faaliyette bulunuyorlar. Seçimden önce işe alınanların hepsinin işine son verdik.