AKP'nin Planını Birgün Deşifre Etti

AKP'nin Planını Birgün Deşifre Etti
22 Kasım 2011 10:52

AKP’nin internet filitresi uygulaması devrede.Sansür düzenlemesiyle eşzamanlı olarak yandaş yazarlar ‘dine hakaret’ bahanesiyle “Ekşi Sözlük” sitesine savaş açtı.

AKP’nin internet filtresi uygulaması devrede.Sansür düzenlemesiyle eş zamanlı olarak yandaş yazarlar ‘dine hakaret’ bahanesiyle “Ekşi Sözlük” sitesine savaş açtı.

 

AKP – Cemaat diktasının interneti ele geçirme planının ilk halkası ‘güvenli’ diye pazarlanan ‘yasaklı’ internet girişimi oldu. Geçen hafta ekşi sözlükte yazan Ahmet M.S. isimli makine mühendisi hakkında ” Dini değerleri aşağılama” suçundan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.Ahmet M.S. , yazdığı yazı nedeniyle islamcı çevrelerin tehditlerine maruz kalmıştı.

 

Bu arada Taraf Gazetesi yazarı Ergenekon Operasyonu’nun acar ismi Mehmet Baransu ile cemaat medyasının ‘light’ gazetesi Bugün’ün sinema yazarı Rasih Yılmaz “Ekşi Sözlük kapatılsın!’ kampanyası başlattı.Yılmaz ve Baransu’nun başlattığı kampanyanın AKP’nin son dönemde internet filtreleme uygulaması ve internet basını yasa taslağı hazırlanması konusundaki faaliyetleriyle doğrudan bağlantısı olduğu tartışılıyor.

 

Birgün