AKP’li belediye Kanal İstanbul güzergâhına yakın taşınmazları satışa koydu!

AKP’li belediye Kanal İstanbul güzergâhına yakın taşınmazları satışa koydu!
13 Mart 2024 06:16

Sultangazi Belediyesi, biri Sultangazi Cebeci’de dördü de Arnavutköy’de bulunan beş taşınmazın satışı için ilan yayımladı.

 

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hayalim” dediği Kanal İstanbul projesinden, uzmanların uyarıları ve halktan gelen tepkiler nedeniyle, seçim döneminde bahsedilmiyor. Murat Kurum, “İstanbullunun gündeminde olmayan bizim gündemimizde olmayacak” ifadeleriyle Kanal İstanbul pojesiyle ilgili sorularını yanıtsız bırakırken, rakibi Ekrem İmamoğlu ise projeyle ilgili ne tür planlar yapıldığını sıklıkla sorarak gündeme getiriyor.
Geçen ay İBB’nin açtığı davayla birlikte imar planlarının iptal edilmesine karşın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda Kanal İstanbul’a ilişkin bilgilerin yer alması gündeme geldi. İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin “Bunlar gizli gizli ihale yapıp, bir yandan Kanal İstanbul’da yol yürümeye çalışıyorlar” açıklaması yaptı.

 

 

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz imzalı habere göre, Tartışmalar sürerken AKP’li Sultangazi Belediyesi’nin Kanal İstanbul güzergahına yakın olan Arnavutköy’deki taşınmazlarını satışa çıkarması dikkati çekti. Belediye, biri Sultangazi Cebeci’de dördü de Arnavutköy’de olmak üzere beş taşınmazın satışı için bir ilan yayımladı. Arsaların yaklaşık bedeli 175 milyon TL. Belediyenin Arnavutköy Haraççı, Taşoluk, Çilingir mahallerinde yer alan taşınmazları da satış listesinde.