Akaryakıt zammı, istasyonları da şaşırttı!

Akaryakıt zammı, istasyonları da şaşırttı!
9 Aralık 2021 11:24

Akaryakıt fiyatlarına dün akşam gelen zam sonrası benzin ve motorin fiyatları 10 TL’yi aştı. Zam sonrası tabelalarda görülen 0,32 TL, 0,35 TL ve 0,34 TL görüntüsü şaşkına çevirdi.

 

 
Dolar kurunun 14 TL’ye dayanmasının ardından akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Milli Gazete’de yer alan habere göre Ekim ayından bu yana Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) tarafından benzin 8 ve motorine 9 kere zam yapıldı. Dünya genelinde petrol fiyatları düşerken toplamda 1 kere yapılan indirim ise hemen ardından gelen zamlarla uçtu gitti. Akaryakıt fiyatlarına dün akşam gelen zam sonrasında tabelalarda görülen 0,32 TL, 0,35 TL ve 0,34 TL görüntüsü şaşkına çevirdi.

 

 

Akaryakıt kalemlerinden motorin ve benzine dün akşam yine zam geldi. Benzin 77, motorin ise 31 kuruş zamlandı. Motorine bir önceki gün 66 kuruşluk bir zam daha yapılmıştı.

Benzin ve motorine gelen zam sonrası akaryakıt istasyonlarındaki tabelalar çift haneleri gördü. Zam sonrası motorin ve benzin fiyatlarının çift hanelerdeyken sadece Otogaz/LPG tek hanede kaldı.

Benzin fiyatları İstanbul Avrupa yakasında 10,32 TL’ye, İstanbul Anadolu yakasında 10,34 TL’ye, Ankara’da 10,40 TL’ye ve İzmir’de ise 10,41 TL’ye yükseldi. Motorin fiyatları ise İstanbul Avrupa yakasında 10,30 TL’ye, İstanbul Anadolu yakasında 10,32 TL’ye, Ankara’da 10,38 TL’ye ve İzmir’de ise 10,39 TL’ye yükseldi.

 

 

Ekim ayında dolar kurunun hızla yükselmesi sonrasında akaryakıt sektörü ikisi ana rakam, ikisi de virgül sonrası küsurat olmak üzere dört haneli rakamlara hazırlanmaya başlamıştı. Birçok akaryakıt istasyonu çift hane hazırlığını tamamlarken, zam sonrasında bazı istasyonların hazırlıksız yakalandığı görüldü.

Bazı istasyonlarda çift haneli tabela değişikliği yapılmadığı için akaryakıt fiyatlarında trajikomik görüntüler ortaya çıktı. Çift hanelere geçilmeyen tabelalarda 0,32 TL, 0,35 TL ve 0,34 TL şeklinde başta ‘1’ rakamı olmadan fiyatlar yazıldı.