ABD UYARDI

ABD UYARDI
27 Ağustos 2011 11:16

Depremden sonra da kasırga korkusuSalı günü 5.9 şiddetinde bir depremle sarsılan ABD’nin doğu yakası tarihinin en büyük kasırgasına hazırlanıyor. Irene kod adlı kasırga yüzünden Amerikalılar kentleri terketti, jeneratör ve gıda malzemeleri tükendi.

Merkez üssü Virginia’da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem ile salı günü ayağa kalkan ABD’de kasırga alarmı verildi. 2004’ten beri Washington ve New York’u tehdit etmeyen kasırganın yön değiştirdiğinin açıklanması panik yarattı. Pazar günü güneyden bölgeye gelecek fırtınanın 140 kilometre hızla esmesi ve büyük hasar vermesi bekleniyor. Kasırga yüzünden Güney Florida’da 8 kişinin yaralandığı açıklanırken New York belediye başkanı Michael Bloomberg vatandaşlarını uyardı. 

‘Tepelere kaçın’

Bloomberg ‘Arabanız varsa, tepelere kaçın’ açıklamasını yaptı. New York valisi Andrew Coumo da bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini bildirdi. Yetkililerin açıklamasından sonra New York’ta panik yaşandı. Amerikalılar, marketlerde makarna ve su stoğu yaparken, elektronik dükkanlarından taşınabilir jeneratörler tükendi. Depremin ardından, Irene kasırgasının ikinci darbeyi vurduğu North Anna nükleer santralinde “acil durum alarmı” verildiği ve kontrole başlandığı açıklandı.

OBAMA TATİLİNİ KESTİ, HERKESİ UYARDI

“Tarihi bir kasırga olacak tahliye emirlerine uyun’

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalıları Irene kasırgasını ciddiye almaları konusunda uyardı. Özellikle New York’u vurmasından endişe duyulan Irene kasırgası yüzünden tatilini yarıda kesen Obama, ABD’lilerden “çok tehlikeli ve pahalıya mal olacak” bu kasırgayı ciddiye almalarını ve “en kötüye” hazır olmalarını istedi. Bütün bulguların bu kasırganın “tarihi bir kasırga” olacağına işaret ettiğini de ifade eden Obama, tahliye emirlerine uymalarını istedi. Bu arada kasırga nedeniyle Kuzey Carolina, Virginia, Maryland, Delaware, New Jersey, New York ve Connecticut eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edildi.