Keşke biraz daha kalsaydın…

Keşke biraz daha kalsaydın…
17 Eylül 2012 18:36

Kurthan Hocamızı kaybettik…
Deniz Bilgen ÇAKIR H&H YORUM

Sıfırcı Hoca'ya çıkmıştı adı. Abdullah Öcalan'a sıfır verdiği için. Anlatırdı o günleri sohbet ettiğimizde. "Derse, sınava girmiyordu. Kaç verseydim" derdi… Türk siyasi hayatının pek çok ismini o yetiştirmişti.  Menüsküs yüzünden gazeteci oldum derdi hep. Sporcuydu gençliğinde. Yaş farkımız çoktu ama arkadaşımdı benim, dostumdu.

""

İlk tanışmamızı hatırlıyorum. Henüz çok küçüktü yaşım. Belki yirmi, belki yirmi bir… Kurthan Hoca doktora derslerine giriyordu Siyasal'da. Bizi de derse konuk olarak davet etmişti gazeteci büyüğüm Ünal İnanç ile birlikte. Belki biraz korkmuştum o gün Kurthan Hoca'dan ama sonrasında hiç ayrılmadı yollarımız. İlerleyen yıllarda defalarca konuk olarak katıldım derslerine.

Eşi Neyran ablayı da en az onun kadar sevdim tanıştığımda.

Yıllar yılları kovaladı. Ben biraz büyüdüm ama onlar hiç yaşlanmadı.

Hep biraz asabiydi Kurthan Hoca… Kırgınlıkları, kızgınlıkları vardı. Ülkeye, insanlara, mesleğine, meslektaşlarına dair…

SON RÖPORTAJINI H&H'YE VERMİŞTİ

En son Hürriyet gazetesindeki yazılarından oluşan kitabı Ankara'nın yeni baskısı çıktığında bir röportaj yapmıştık Halkın Habercisi olarak. Yıllardır röportaj yapmıyordu ama beni kırmamıştı. Yağmurlu bir gündü. Konuşmuştuk saatlerce..

KURTHAN FİŞEK RÖPORTAJI İÇİN TIKLAYIN

Sonra tabi yine görüştük defalarca…

Bu yazın başında bir İstanbul seyahatimde karşılaştım Kurthan Hoca'yla. Tesadüf bu ya, iki Ankaralı, İstanbul'un orta yerinde buldular birbirlerini. Arabayla gittiğim yolun kenarında bir parkta yürüyüş yapıyordu Neyran ablayla birlikte. Tabi  hemen durdum gittim sarıldım ikisine de.

Bilseydim Kurthan Hocamı son görüşüm olacağını daha bir kuvvetle sarılırdım. Bilmiyordum…

Ah be Hocam.. Hani her ölüm erken ölümdür derler ya… Keşke biraz daha kalsaydın bizimle. Keşke bir kaç gece olsun daha oturabilseydik. Sen yine küfürler etseydin hayata, dünyaya…

Sen şimdi gittin ya… Biraz daha azaldık.


Yazarın Son Yazıları:
Bizim artık bir şehidimiz daha var
Meğer ben 28 Şubatçıymışım…
MHP Erdoğan dedi!