29 Ekim'de ne kadar gaz kullanıldı?

29 Ekim'de ne kadar gaz kullanıldı?
30 Ekim 2012 10:13

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e, 29 Ekim kutlamalarında kolluk kuvvetlerince yurttaşlara karşı kullanılan biber gazı miktarını sordu.
 
Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “29 Ekim 2012 günü yurt genelinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının çoğunda yurttaşlar ne yazık ki kolluk kuvvetlerinin müdahalesiyle karşılaşmıştır. Öyle ki, çoğu kutlama alanında yurttaşlara tazyikli su ve biber gazı sıkılmış, kimi kutlama alanında ise fiziksel şiddet yoğun olarak kendini göstermiştir” dedi.Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:
 
“29 Ekim kutlamalarında kolluk kuvvetlerince yurttaşlara karşı kullanılan biber gazı miktarı ve kullanılan biber gazının ekonomik maliyeti nedir?
Aynı kutlamalarla ilgili olarak kaç kolluk kuvveti görevlendirilmiş olup, kaç helikopter, TOMA, panzer vb. araç hazır bulundurulmuş ve kullanılmıştır?
 
Yurt genelinde kolluk kuvvetlerince müdahalede bulunulan kutlamalarda kaç yurttaş için hangi hukuki gerekçe ile yakalama/gözaltı işlemi gerçekleştirilmiştir?”