Zulüm ve İslamiyet

Zulüm ve İslamiyet
25 Nisan 2014 11:19

Saygıdeğer okuyucularımız! Yazımızın konusu, Zulüm ve İslamiyet hakkında olacaktır. Yazımıza hayırlı ve bereketli Cumalar dileyerek başlayalım.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Zulüm, başta İslam dini olmak üzere, bütün dinlerde men edilmiş kötü bir ahlaktır. Zulüm olan yerde istikrar, rahat ve huzurun var olduğundan bahsedilemez. Zulüm, milletlerin varlığını tahrip eden atom bombası gibidir. Çünkü zulüm, bencillik uğruna merhametsiz ve şefkatsız ve cüzdan muhasebesine odaklı kalplerden doğar. Kalbi bu zihniyete haiz olanlardan, Vatanına ve milletine bir faydası olacağına inanılır mı? İslam büyükleri diyor ki: ”Bu ümmette insanlıktan, hayvanlığa değişiklik yoktur. Yalnız kalpte değişiklik olur. İnsanlara acımayanların kalpleri canavar kalpleriyle değişir.” Zulüm, yalnız insanlara değil; hayvanlara, hatta nebatlara da yapılmamalıdır. Yüce Türk İslam alemine düşen görev, Allah-ü Teala’nın yarattıklarının cümlesine zulmetmekten kendimizi korumaktır. Bütün yaratılmışların kendine göre bir duası vardır. Zalim olanlara beddua ederler. Bunun içindir ki, hizmetimize tahsis edilmiş olan her şeye eziyet ve zulüm yapmaktan kaçınıp, bütün yaratılmışlara adil davranmalıyız.

 

Ne mutlu kalbinde merhamet ve şefkat hissi tecelli edene ne yazık kalbi katılaşıp, bencillik ve cüzdan muhasebesi uğruna zulmedene.

 

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in zulüm hakkındaki şu hadis-i şeriflerini de can kulağı ile dinleyelim.

 

1- Zalim devlet reisi, kıyamet-hesap gününde nasın en şiddetli azap görenlerdendir.

2- İnsanlardan zalimi görüp de, onun iki elini yakalamazsa; onların cezasını Allah’ın umuma teşmil (Kapsama) etmesi yaklaşır.

3- Mazlum ve mağdurun aleyhimizde edeceği bedduadan kendinizi koruyunuz. Velev ki, o mazlum kim olursa olsun. Zira o duaya hicap yoktur. Kendisi ile Rabb’i arasında hiç bir perde, hiç bir mani kalmamıştır.

4- Zulüm (Zulm edilenin) bedduasından sakınınız. Çünkü o bulutların üzerinde yük gelir. Allah Teala şöyle buyurur: ”İzzet ve celalim hakkı için, üzerlerinden bir zaman geçmiş olsa bile, sana yardım edeceğim.”

5- Zulu, kıyamet gününde, karanlıklar halinde görülecektir.

6- Zulümden sakınınız. Çünkü zulüm kalplerinizi harap eder.

7- Kim bir zalime yardım ederse, Allah o zalimi o kimsenin başına sataştırır.

8- Kim zalimle beraber yürürse, tıpkı onun gibi günahkar olur.

 

Ehli hikmet:

 

”Zalimin zulmü kendisini helaka götürür.

– Zulmun karanlığı İnanı karartır.

– Zulmün akibeti kısadır.

– Zulmün akibeti acıdır.

– Parçalayıcı bir arslan, zalim bir validen daha hayırlıdır.

– Zulüm intikamı getirir, nimeti götürür…” demişlerdir.

 

Ey Yüce Türk İslam alemi!

 

İslam dini, merhamet ve şefkat esasları üzerine kurulmuştur. Ne kadar şefkatlı ve merhametli, ne kadar şefik iseniz, daha o kadar bu iyi niyet ve sadakatimizi arttırıp, riyakarlıktan uzak durmalıyız.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ay Yıldızlı bayrağının daima dalgalanması uğruna şahadet şerbeti içen Aziz Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve emeği geçenleri şükran ve Rahmetle yad edelim. Gazileri Minnetle Analım. Hastalara dua edelim.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Cenab-ı Allah, İslam alemini Zulüm yapan, Zalimlerin şerrinden muhafaza eden kullarından eylesin.

 

Hadis-i şerifler kaynakçası:

Ankara-Çankaya Örnekal ve Hacı Hasan köyü İmam Hatipi, Hasan Burkay Hoca 1963

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun