Yeni Akit, Mansur Yavaş’a vuruyum derken, bakın bu kez nasıl çuvalladı?!

Yeni Akit, Mansur Yavaş’a vuruyum derken, bakın bu kez nasıl çuvalladı?!
12 Temmuz 2019 15:25

Yıllar sonra Ankara’yı CHP’ye kazandıran Mansur Yavaş’ı eleştirmek için yalan ve karalama haberlere imza atan Yeni Akit gazetesi bu kez fena çuvalladı.

 

 

Önceki gün çıkan, asılsız haberde, Yavaş’ın belediye kadrolarına CHP milatanlarını atadığı iddia edilmişti.

 

 

Yavaş’ın, belediye bünyesindeki kritik daire başkanlıklarına CHP’li isimleri doldurduğunu öne süren Yeni AKİT, CHP’li Yavaş’ın, imar işleriyle uğraşan Metropol A.Ş’ye mimar ya da mühendis olmayan kişileri, Halk Ekmek A.Ş’ye ise gıda ve sağlık alanında hiçbir geçmişleri olmayan isimleri atadığı öne sürmüştü.

 

 

Bilindiği üzere ,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Rasim Bölücek, Metropol İmar A.Ş’ye Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Aslen tıp doktoru olan Bölücek’in, imar işleriyle uğraşan bir firmaya hangi mantıkla atandığı ise merak konusu diye eleştiren gazete, Gökçek dönemindeki isimlere ve meslekelerine hiç değinmemeyi tercih etti.

 

 

CHP’nin eski Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de Metropol A.Ş’ye Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştı.

 

 

CHP Genel Merkezi’nin İdare Müdürü Özgür Karakoç ise Halk Ekmek Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirilmişti.
15 bin lira maaş

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun en yakınındaki isimlerden Cem Tağluk‘un da yine Halk Ekmek Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirilmesini eleştiren Yeni akit Tağluk’un 15bin TLlik maaşını da manşetine tanışmıştı. Ancak Yeni Akit bu kez çok feci çuvalladı; çünkü CHPli Tağluk’un Çankaya meclis üyesi olduğu dönemden bu yana maaşını üniverstie talebelerine burs olarak verdiği biliniyor. Tağluk’a ulaşan H&H Tağluk’un 6 bin TL maaşının tamamını yine aynı şekilde ODTÜlü öğrencilere burs olarak 500’er TL şeklinde dağıttığını ve bunları belgelendirdiğini ortaya çıkardı. CHPli Tağluk bu medeni davranışı ile Yeni Akit’i fena ofsayta düşürdü.

 

11