Şifalı armağanlar böreği

Şifalı armağanlar böreği
7 Nisan 2014 09:02

Saygıdeğer okuyucularımız! Yazımızın konusu, şifalı armağanlar böreği hakkında olacaktır. Yazımıza, cümle Yüce Türk İslam alemine, sağlık ve mutluluklar dileyerek başlayalım.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 1989 Hindistan Batı Himalaya Dağ etekleri: Batı Himalaya eteklerinde ikamet eden Afgan ve Uygur Türk, soydaşlarımızdan, şifalı armağan tarifleri:

 

MALZEME: 1- İki adet hazır yufka. 2- Eşit miktarda, havuç-kabak-taze kırmızı biber-kereviz-lahana- pırasa-patlıcan. 3-100 gram taze zencefil. 4- Yarımşar demet maydanoz ve dereotu. 5- 50 Gram Hindistan cevizi rendesi. 6- 3 Yemek kaşığı Zeytinyağı-50 gram tereyağı. 7- İki adet orta boy domates. 8- 150-200 gram arası sert beyaz peynir rendesi. 9- Yağlı kağıt. 10- Tuz-bir çay bardağı süt. 11- İki adet yumurta.

 

HAZIRLANIŞI: Havuç, domates, kereviz ve taze zencefili rendeleyin. diğer sebzelerin hepsini fındık büyüklüğünde doğrayın. Tepsinin dibini bir yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp yağlı kağıdı serin, yağlı kağıt üzerine bir adet yufkayı serdikten sonra doğradığınız ve rendelediğiniz sebzelerin hepsini ufalanmış beyaz peynir ile birlikte iyice karıştırıp bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını da ilave edin. Üzerine Hindistancevizi rendesini düzgünce serpin; bir adet yufka ile üzerini kaplayıp bir yemek kaşığı zeytinyağı, süt ve iki adet yumurta ve bir yemek kaşığı mısır unu ile iyice çırpıp hazırladığınız sosu üzerine gezdirip, ısıtılmış fırına sürün 30-35 dakika pişirdikten sonra, pasta keser gibi dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

 

NOT: Peynir ve yufka kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.

 

Bu börek, misafirlerinize ikram edeceğiniz en doğal ikramdır. Çünkü çok besleyici ve şifalıdır. Sebze mevsiminden faydalanmayı ihmal etmemeliyiz ki, hastalıklar bizi ziyaret etmesinler.

 

23-63 Ekseninde ikamet edenlerin, hamur işlerine öncelik ve ağırlık yerine sebze ve meyve tüketmelidirler. sağlık ve Huzur’dan bahsedebilmemiz için, vicdan muhasebesi yapan samimi önderlere ihtiyaç vardır. Elazığ ve Şanlıurfa da sebze ve meyve tüketim kültürünün uygulanabilmesi için, çiçeği burnunda yeni seçilen belediye Başkanları’nın acilen milli tarım projelerini faaliyete geçirmelidirler. Elazığ ve Şanlıurfa’nın stratejik önemi bakımından ağaçlandırma ve sebze ekim çemberinin genişlemesi gerekir. İhanet şebekesi, sanayi ötesi toplum ülkelerinin amacı, bu iki kardeş şehrine toplama (Göç) bilgisayar teknolojisini getirmektir. Toplama bilgisayar yerine, entegre (Reel sektör) teknolojisinin daha huzurlu ve ekonomik olduğunu hafızamızdan silmeyelim. Elazığ da hızla göç olması, Şanlıurfa’yı da, bir göçmenler şehrine dönüştürme planlamalarına dikkat edilmelidir. Halen Harran ovasında tarımın ve reel sektörün gelişmemesi dikkat çekici değil mi? Allah aşkına! Çiçeği burnunda ki, iki kardeş şehrin belediye başkanlarının, sadakat ve samimiyetleri ile tarımın acilen modernleşmesi temennimizdir. Cenab-ı Allah, Güvenç ve Yanılmaz’ı, mahcup etmesin.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ay Yıldızlı bayrağının daima dalgalanması uğruna şahadet şerbeti içen Aziz Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve emeği geçenleri şükran ve Rahmetle yad edelim. Gazileri Minnetle Analım. Hastalara dua edelim.

 

Cenab-ı Allah, Büyük Türk Milletine, şifasını ve huzurunu esirgemeyen kullarından eylesin.

 

ÖZDEYİŞLER:

1- Zamanı gelince olacak, zamanı gelince gidecek. (Hindistan atasözü)

2- Su samurunun evinde, dünün balığını aramak boşunadır. (Hindistan atasözü)

3- Allah’ın takdiri, bütün insanlar istemese de yerini bulur. Allah’ın takdir etmediğini bütün insanlar istese de olmaz. (Hindistan atasözü)

4- Kocasını memnun edememiş hiçbir kadın, zevce denmeğe layık değildir. (Hindistan atasözü)

5- Kalp en kudretli ve en tehlikeli tarafınızdır. Bu yüzden ona hakim olmalısınız. (Hindistan atasözü)

6- Dağların tepesinde nilüfer yetişmez, hayduttan iyilik gelmez. (Hindistan atasözü)

7- Bütün içilecek şeyler arasında en iyisi sudur. (Hindistan atasözü)

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun