Meclis’te ‘bağış’ atışması: Zorla bağış topladınız, zorla…

Meclis’te ‘bağış’ atışması: Zorla bağış topladınız, zorla…
1 Nisan 2020 10:09

Meclis Genel Kurulu görüşmelerine “bağış” atışmaları damgasını vurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “CHP’li Ankara ve İstanbul Belediyelerinin paralarına el koymuşlar, Allah sizin gözünüzü doyursun. Bir de, kendileri de tehditle memurlardan para topluyorlar” iddiasında bulundu.

 
Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İçişleri Bakanlığı’nın dün gece bir genelge yayınladığını belirterek şöyle dedi:

“Şimdi CHP’li Ankara ve İstanbul Belediyelerinin paralarına el koymuşlar, Allah sizin gözünüzü doyursun. Bir de, kendileri de tehditle memurlardan para topluyorlar. Tehditle memurlardan para topluyorlar, CHP’li belediyeler gönülle para topluyor, onu engellemeye çalışıyorlar.”

 
Genel Kurul’da daha sonra yaşanan tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

 

 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BÜLENT TURAN (Çanakkale) – Bu minvalde Cumhurbaşkanımız da tüm milleti davet etti, dedi ki: “Arzu eden vatan evlatları, bu kampanyaya destek olsun.” Ben de buradan haykırıyorum: CHP’nin de ulusalcı, milliyetçi, devletçi vekilleri var, herkes az önceki gibi değil. O yüzden, aklı selim, sağ duyulu tüm vekillerimizi hep beraber ülkemizde “Türkiye’yiz, beraberiz.” diyen anlayışı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. İstanbul Belediyesi hak ettiği…

 

 

“ZORLA BAĞIŞ TOPLADINIZ, ZORLA…”

 
VELİ AĞBABA (Malatya) – Zorla bağış topladınız, zorla…

BAŞKAN – Sayın Ağbaba, lütfen, siz konuştunuz, müsaade edin. Size de söz vereceğim.

VELİ AĞBABA (Malatya) – Zorla toplamayın.

 

“İFTİRA ATMAYIN”

 
BÜLENT TURAN (Çanakkale) – İstanbul Belediyesi kolilerin değerinden çok daha üst değerle para toplayacak, bu serbest olacak ama devletin kendisi, Cumhurbaşkanının bizzat kendisi bir kampanya başlatacak, buna kızacaksınız. Yardımcı olmayabilirsiniz ama bırakın da laf atmayın. Destek olmayabilirsiniz ama bırakın da iftira atmayın.
Sayın Başkan, bir diğer mesele…

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Sayın Turan, lütfen toparlayın.

BÜLENT TURAN (Çanakkale) – Veli Ağbaba’ya bir dakika daha sabrı, demokrasiyi tavsiye eder misiniz lütfen.

BAŞKAN – Bir daha tekrarlar mısınız son cümlenizi lütfen.

BÜLENT TURAN (Çanakkale) – Sayın Başkan, Sayın Ağbaba’ya bir dakika daha sabrı ve demokratik kültürü tavsiye eder misiniz lütfen.

Beş dakika bağırdı, hatta, aramızdaki sosyal mesafeden endişe duyarak izledim, çok bağırdı. Buna gerek yok, daha sakin konuşabiliriz, daha rahat konuşabiliriz.

ENGİN ALTAY (İstanbul) – Sen de bağırıyorsun.

BÜLENT TURAN (Çanakkale) -Ama hiçbir cevabımı dinlemediği gibi buradan bağırmaya devam ediyor.”