Kılıçdaroğlu: FETÖ ile mücadele diyorlar, bütün garibanlar içeride parası olan dışarıda

Kılıçdaroğlu: FETÖ ile mücadele diyorlar, bütün garibanlar içeride parası olan dışarıda
28 Mayıs 2018 21:30

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’de katıldığı canlı yayın programında gündeme dair soruları cevapladı.

 

 

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Kılıçdaroğlu, “Birinci turda Muharrem Bey’in almasını isterim. İkinci tura kaldığı taktirde bile alacaktır.Kimin ikinci tura kalacağına halk karar verecek. Meral Akşener 2. tura kalırsa destekleyeceğiz” dedi.

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında Ahmed Arpat ve Seda Öğretir’in sunduğu programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

 

İNCE’NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

 

Biz Muharrem Bey’le uzun süredir arkadaşız, kendisini davet ettim. Başında da sayın sözcüğü var. Adaylığı konusunda da bilgisiyle birikimiyle, yeteneğiyle toplumun gözünde iyi bir ivme yakaladı. Toplumun her kesimini kucaklıyor. Hiç kimseyi ayırmıyor. Bana göre Cumhurbaşkanı adaylığı görevin başarıyla yerine getiriyor.

 

“AKŞENER’E DESTEK VERİRİZ”

 

Birinci turda Muharrem Bey’in almasını isterim. İkinci tura kaldığı taktirde bile alacaktır.Kimin ikinci tura kalacağına halk karar verecek. Meral Akşener 2. tura kalırsa destekleyeceğiz.

 

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ

 

Parlamentonun yetkileri kısıtlandı. Cumhurbaşkanı kararnamelerle uzun süre götürecek. Muharrem Bey Cumhurbaşkanı olduktan sonra daha güçlü bir Parlamenter sistem kurulacaktır.

 

İNCE’NİN CHP’DEN FAZLA OY ALMA OLASILIĞI

 

Muharrem Bey daha yüksek bir oy alsa bir şey olmaz. Muharrem Bey, sadece CHP’lilerin oyunu almayacak. Her kesimden oy alacak, her kesime hitap ediyor. Genç mi genç, hitabeti iyi mi, iyi. Daha ne istiyoruz. Bu Cumhurbaşkanımız demokrasi konusunda attığı adımlarla dünyada ses getirecektir.Muharrem Bey’in en fazla oyu alması için çalışıyoruz.

 

OHAL’İN KALDIRILMASI

 

Muharrem İnce, seçilirse ilk iş OHAL’i kaldırmak olacaktır. Bu dünyaya da büyük ses getirecektir.

 

BAKANLAR KURULU’NUN BELİRLENMESİ

 

Muharrem İnce seçilirse Bakanlar Kurulu listesini tabii ki o belirleyecek. Parlamento’da bir kan değişimi her zaman gerekiyor. Havuz medyası ‘CHP’de tasfiye’ diye başlık atıyor, iktidar partisinde milletvekilleri listelere giremeyince ‘AK Parti’de değişim’ oluyor.

 

LİSTE TARTIŞMASI

 

Muharrem İnce ile hiçbir sıkıntı yaşamadık. Listeyi başkan yardımcılarıyla birlikte yaptık. Tepkiyi anlıyorum ama artık geride kalmalı.

 

EREN ERDEM AÇIKLAMASI

 

MİT TIR’ları ile parti sözcümüz basın toplantısı yapmıştı. Elindeki belgeleri milletvekillerine ve basın mensuplarına dağıttı. Eren Erdem oradan aldım diyor, basın toplantısından aldı, doğru. O belgeler her yerde vardı. 17 internet sitesinde görüntüler yayınlandı. Sitelerden kaldırılmasıyla ilgili savcılığın yazısı var. 17 internet sitesinde yayınlanan şeyi bir iktidar partisi görmüyorsa kördür. Bu da devlet sırrı oluyor, böyle devlet sırrı olur mu . Herkes biliyor, bu nasıl devlet sırrıdır. Eren Erdem daha önce defalarca yurtdışına çıkmıştır. Erdem’e yurtdışı yasağı konulması ayıptır.

 

HDP’NİN BARAJ DURUMU

 

Kamuoyuna yansıyan anketler barajı aşabileceği görülüyor. HDP’nin barajı aşması ve parlamentoda olması lazım. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yüzde 1 oy alsa bile bir partinin en azından genel başkanının parlamentoda olmasını isteriz. Siyasetin ana yeri Meclis’tir. Dolayısıyla diğer partilerinde olmasını istiyoruz ve bunun mücadelesini de yapacağız.

 

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ

 

Takvimi Muharrem bey belirleyecek. Partinin genel başkanlarını davet edip bir çalışma yapacaktır. Burada alınan karar da Meclis’e gelecek. Bu hemen olacak dersek toplumu kandırmış oluruz. Belirli bir zamana ihtiyaç olacak. Büyük bir ihtimalle AKP de buna destek olacaktır. Muharrem İnce kazanırsa AKP de parlamenter sisteme geçmek isteyecektir. Demokrasi herkes için önemlidir, toplumun her kesimini kapsamalıdır. Muharrem İnce koltuğa oturduğu zaman bir takvim yapacaktır.

 

İNCE’NİN ABD’DEN ARADILAR İDDİASI

 

Muharrem İnce bir şeyi söylemeden önce ince eleyip sık dokur. Ben Muharrem beye güveniyorum ama Erdoğan’a güvenmiyorum. Son konuşmasında ‘ne aldattık ne de aldatıldık’ dedi. Şimdi bu sözün üzerine siz nasıl ona güveneceksiniz. Şimdi bir gazeteciye uçak tahsis edip ‘git Gülen’le konuş’ diyen kimdi. Böyle bir pozisyonda ben Erdoğan’a güvenmem. FETÖ ile mücadele diyorlar, bütün garibanlar içeride parası olan dışarıda.

 

 

Kaynak: Sözcü