İşinizi tanıtan bir web siteniz yoksa, bir daha düşünün

İşinizi tanıtan bir web siteniz yoksa, bir daha düşünün
28 Ağustos 2017 13:57

Günümüzde artık herkesin cebine giren telefonlar internet kullanımının da yaygınlaşmasını sağladı. 2000’li yıllarda evlere yeni yeni giren bilgisayarların, internetlerin yerini şuan cep telefonlarmız, mobil internetlerimiz aldı.

 

 

İş o kolaylaştı ki, bağlantı hızları, kullanım limitleri gittikçe artıyor. 3G interneti daha dün geldiğini hatırlıyoruz ki, şuan cep telefonlarımızda 4.5 G hızında internet kullanabiliyoruz. Teknolojinin bu derece hızlı ve değişken ilerleyişi firmaları da kendilerine yeni iş ilanları, tanıtım araçları aramaya sevk etti.

İnternet kullanıldığından bu güne firmalar kendilerini internet ortamında tanıtmak için bir web sitesi oluşturuyorlardı. Bunu rakiplerinizin çok az olduğu veya hiç olmadığı 2000 ‘li yıllarda yapan biriyseniz zaten şuan çoğu firmanın ulaşamayacağı bir yere gelmişssiniz demektir.

 

İnterneti etkin ve bilinçli olarak kullanmak firmalar açısından her zaman avantaj sağlamıştır. Örneğin teknoloji-internet ile çok uzak olan bir sektörde, rakiplerinizin olmadığı veya geç fark edip girdiği sektörlerde bu başarı daha da yüksek oluyor. Firma oluşturdukları hazır web sitesi ile kolayca web sitesini açıp, internet üzerinden tanıtımını en ucuz şekilde yapabiliyor. Üstelik bu tanıtımlar kalıcı, güncelleştirebilir olduğu için firmalar istedikleri duyuruları, kampanyaları sitelerinden yayınlayabiliyor.

 

Eğer internet siteniz yoksa sadece şunu düşünün ; İnternet bir deniz, web sitesi de tanıtım amaçlı bir olta-misina. Eğer bir balık tutuyorsak, denizde oltamız olmadan bakarak balık tutabilir miyiz ? Yan taraftaki komşular, rakipler her sektör için farklı web sitesi açmış müşteri arayışına girmişken, bir web sitesi bile açmadan, internette iş yapmak, gözle balık tutmak gibi birşey.

 

İnternet sitesi sayesinde gerek reklam çalışmaları, gerek google arama optimizasyonu üzerinden yeni müşteriler edinilebilir. İnternette sizi müşterinin bulabilmesi için, önce sizin kendinizi tanıtacağınız bir web sitesi olması gerekir. Şöyle ki insanlar artık evdeki su tesisatı bozulunca internet üzerinden tesisatçı arıyor, acıkınca pizza sipariş için internette pizza satan firmalardan telefonla yada internetten sipariş veriyor. Böyle bir günlük yaşantıya geçmiş durumdayken, hala eskisi gibi ofiste, dükkan oturup beklemek, broşür dağıtmak pek faydalı olmayacaktır.

Peki nereden başlamalıyız ?

Yazımızın sonunda paylaştığımız site sayesinde ayn gün web sitenizi açabilirsiniz. Oluşturduğunuz web sitesine kendi iletişim bilgilerinizi girerek,yaptığınız işleri tanıtarak başlayabilirsiniz. Mobil ve google aramalarında üst sıralara çıkabileceğiniz altyapıya sahip sitelerden beğendiğinizi seçebilir, 24 saat içinde kendi web sitenizi oluşturabilirsiniz.

 

Web sitesi için açmak için şu sitedeki örnek tasarımları inceleyebilirsiniz ; https://www.hazirwebsitem.net