Gazetecilerle ilişkisinin belgesi

Gazetecilerle ilişkisinin belgesi
25 Nisan 2016 17:30

Zaten biliyorduk Erdoğan’ın kendine bağlı basınla nasıl ilişkiler içinde olduğunu ama buna dair somut bilgiler pek yoktu.

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 
O şimdi geldi işte…

 
Fehmi Koru Erdoğan’ın kendine bağlı basında çalışan emrindeki (güya) gazetecilerle nasıl bir ilişkisi olduğunu belge gibi tarihe geçirdi..

 
Fehmi Koru şöyle diyor bu konuda (bugün basına yansıdı)…

 
“Gazeteciler Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinde “sabah brifingleri” alıyordu. Bir yanlış anlaşılma sonucu” böyle bir brifing buluşmasına tanık oldum. Evin alt katı toplantılara müsait bir salon olarak tasarlanmış. O kata iner inmez, hepsini yakından tanıdığım, Sabah, Star, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerinde köşeleri olan orada bekleşen gazetecilerle karşılaştım. Bana refakat eden koruma, Erdoğan’dan ‘sabah brifingi’ almaya gelen gazetecilerden sandığı için olacak, beni de alt kat salona indirmişti. Kendimi diğerlerinden ayıracak ne dediğimi yaşadığım şaşkınlık yüzünden hatırlamıyorum; ama uyarım üzerine koruma beni hemen yukarı kata çıkardı, beklemem için evin girişindeki salona aldı. Biraz sonra da Tayyip Bey geldi zaten…”

 
Ya işte, zaman geçer birer birer dökülür her şey ortaya.

 
Ki, bu ortaya dökülenler ortaya döküleceklerin yanında devede kulak bile değil.

 
AKP DÜNYASININ İÇİ ÇOK FARKLI

 
Hiç kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez ancak bugün basına yansıyan bir haber AKP’nin ve AKP’lilerin iç dünyalarının dışarıya karşı yaratmaya çalışılan muhafazakar görüntüden çok farklı olması baskımından ilginç.

 
O haberi aktarıyorum, yalnız haberde söz konusu şahsın kim olduğunu belli eden ifadeleri çıkarıyorum…

 
“AKP’nin …….. İlçe Teşkilatı ……….. Başkanı R…… geçen yıl sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabına “Selamün aleyküm” mesajı gönderen Mehmet H.Ö. ile tanıştı. Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre, gerçek adını dahi bilmediği adama ‘bikinili’ fotoğrafını gönderip telefonda cinsel içerikli konuşmalar yapan D., bir süre sonra şantaja maruz kaldı. D., kendisini Bursa Tapu Kadastro Müdür Yardımcısı olarak tanıtan kişi tarafından nasıl şantaja uğradığını ve dolandırıldığını savcılık ifadesinde şöyle anlattı: Bu kişiye karşılık verince arkadaşlığımız başladı. 8 yıldır eşinden ayrı olduğunu, bir kızı bulunduğunu, evlilik niyetinde olduğunu ve ciddi bir arkadaşlık kurmak istediğini söyledi. Ona ‘Facebook profilinde resim yok, senin gerçek biri olduğunu nereden bileyim?’ dedim. Bunun üzerine bana dört resmini gönderdi. Daha sonra samimiyetimiz arttı ve evlilik maksatlı Facebook üzerinden mesajlaşmaya başladık. Telefondan da konuşup birbirimizi tanımaya çalıştık. Bana güven aşıladıktan sonra cinsel içerikli konuşmalar yapma girişiminde bulundu. Ben önce reddettim ancak daha sonra telefonda cinsel içerikli konuşmalarımız oldu. Arkadaşlarla gittiğimiz bir otelde bikinili fotoğraflar çektiğimizi anlatmıştım, göndermemi istedi. Önce kabul etmedim, ısrar edince bikinili resmim ile saçlarımın açık olduğu resmimi gönderdim.Çeşitli ailevi sorunlarını anlatarak benden para istedi. Israrı üzerine kredi bile çektim”

 
Aktardığım bu haber AKP içinde çok farklı devinim ve iç dinamikler olduğunu tekraren gösteriyor.

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan