FETÖ’cünün o belediyelerle ne işi var?

FETÖ’cünün o belediyelerle ne işi var?
24 Şubat 2018 10:50

BİRKAÇ gündür Ankara’dayım.

 

 

Sevilay Yılman/ Habertürk

 

Her zamanki gibi verimli bir seyahat oldu gazetecilik açısından. Gerek siyasi çevreler, gerekse o çevreye yakın kritik isimlerle yaptığım görüşmeler neticesinde epeyce bir kulisle döndüm. Bunlardan birkaçını paylaşmak istiyorum bugün sizlerle. Mesela CHP Genel Merkezi’nde kulaktan kulağa yayılan ve başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partinin üst yönetiminde son derece rahatsızlık yaratan, FETÖ’nün belediyeler imamı olarak bilinen Erkan Karaarslan mevzuu.

 

 

Bilen bilir, yaklaşık 100 kadar belediyeye danışmanlık adı altında hizmet veren Karaarslan, 15 Temmuz sonrası FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla tutuklanmıştı. Ama 14 ay boyunca tutuklu bulunan bu şahıs, hangi gerekçe ve sebeple olduğu pek anlaşılmayan bir biçimde serbest bırakılmıştı. Ve davanın görüldüğü Mersin’de eylül ayındaki duruşmada, “adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı” şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Karaarslan da diğer FETÖ’cü uyanıklar gibi yurtdışına kaçmıştı.

 

Yurtdışına kaçtığı da daha önce tahliyesini veren mahkemenin değişen hâkiminin yeniden tutuklama talebi üzerine anlaşılmıştı. O günlerde bunun bayağı bir tantanası yapılmıştı ancak bu ve benzer olaylar o kadar fazla yaşandı ki açıkçası ben üzerine çok düşmemiştim. Yanlış yapmışım. Zira son Ankara seyahatimde öğrendim ki Karaarslan’ın hizmet verdiği 100 kadar belediye arasında CHP’li olanlar da bulunuyormuş. Bunlardan biri Aydın mesela. İzmir’in Bayraklı İlçesi, İstanbul’da Beşiktaş ve Bakırköy gibi birçok belediye de varmış.

 

CHP Genel Merkezi’nde can sıkan husus da buymuş işte! Parti merkezinin yüksek katlarındakiler, CHP’yle alakası olmayan, CHP’ye yakın olmayan, hatta AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Karaarslan’ın hangi referans ve kontaklarla CHP’li belediyelere danışmanlık hizmeti vermeyi başardığını konuşuyormuş.

 

Güya Kemal Kılıçdaroğlu, bu isimle çalışmış tüm belediye başkanlarından bir izahat istemiş. Ne dediler ya da diyecekler henüz bilgi sahibi değilim ama CHP ile CHP’lilik ile hiç alakası olmayan Erkan Karaarslan’la kurulmuş ilişkinin izah edilebilmesi çok kolay olamaz bence!