Ertuğrul Günay’dan CHP İstanbul kongresine müdahale!

Ertuğrul Günay’dan CHP İstanbul kongresine müdahale!
13 Ocak 2018 12:40

Bir dönem CHP Genel Sekreteri olmasına rağmen, sırf bakan olabilmek için AKP’ye katılan ve bakanlık yaptığı dönemlerde, CHP’yi yerden yere vurması ile Erdoğan’ın gözüne girerek yükselen, Ertuğrul Günay’ın İstanbul İl Kongresinde, hemşerisi Canan Kaftancıoğlu için kulis yürüttüğü öğrenildi.

 
Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer’in gündeme getirdiği bu iddia, çok konuşulacak cinsten. Bilindiği üzere Günay, CHP Tunceli Milletvekili ile Bakanlık döneminde yakın ilişkiler içindeydi.

 

 

işte Bayer’in ses getirecek o satırları:

 

 

CHP’de bugün yapılacak İstanbul İl Kongresi’nde Canan Kaftancıoğlu ve il başkanı Cemal Canpolat yarışacak.

 

 

Daha önce İstanbul il örgütünde görev yapmış olan Kaftancıoğlu’nun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından desteklendiği iddiaları üzerine Kılıçdaroğlu, ‘taraf olmadığını’ taraflara iletti. Kılıçdaroğlu’nun kadrolarda Alevi ağırlığından uzak durduğu ve ‘orta yol’ izleyerek “2019 seçimlerine kavgasız gitmek istediğini söylediği” kendisine yakın isimler tarafından belirtiliyor. Bu anlayışa ‘yeni bir siyaset’ adı verilmesi dikkat çekiyor.

 

 

HEMŞERİ DESTEĞİ
Görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin bazı belediye başkanlarıyla Canpolat’ın adaylığına karşı çıktığı kulislerde yer alırken, 1980’de teröre kurban giden yazar Ümit Kaftancıoğlu’nun gelini Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun, faili meçhul cinayetlere kurban giden ailelere sahip çıkması, toplumsal mücadelelerde önde olmasının kendisine ‘sol’ oylarda avantaj sağlayabileceği konuşuluyor. Seyit Torun hemşerisi Kaftancıoğlu’nu desteklerken, AK Partili eski bakan Ertuğrul Günay’ın da Ordulu hemşerisi olarak aynı desteği verdiği belirtildi. Kongreye katılmak üzere dün akşam İstanbul’a gelen Kılıçdaroğlu bazı temaslar yaptı.

 

 

Delegeler üzerinde çok etkin olduğu bilinen, Gürsel Erol’un, Günay ile yakınlığını anlamak için bu videoyu izlemeniz sanıyoruz yeterli olacaktır:

 

 

 

index

 

http://www.hurriyet.com.tr/istanbul-mesaji-taraf-degilim-40708518