Devlet Bahçeli ihtimali bitmiştir

Devlet Bahçeli ihtimali bitmiştir
25 Mayıs 2016 17:30

Yargıtay oybirliği ile muhaliflerin olağanüstü kurultayı toplayabileceğine hükmetti.

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 
Ardından Bahçeli MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a bir basın toplantısı yaptırarak, 26 Haziran veya 10 Temmuz’da MHP’nin olağanüstü kurultaya gideceğini açıklattı.

 
Bu durumda ne olacak, muhalifler nasıl bir bütünlük sergileyecek, birbirleri ile kavga edip muhalefeti zayıflatıp, böyle bir ortamda Bahçeli’nin yeniden genel başkan olmasına zemin hazırlarlar mı vs….

 
Bunları üst düzey bir MHP’liye sordum.

 
Ki, hatırlarsanız ona geçen sefer de sormuştum ve bana anlattığı her şey gerçekleşti sonradan.

 
Bugün de ona sordum ve bana anlattıklarını özetliyorum, tabii önemli tek bir harfi bile ıskalamadan….

 
“-Evet, muhaliflerin herbiri bir aday, bütünlük yok, rekabet var ve bu da çok doğal. Ama şundan emin olun MHP’de mevcut statüko devam etsin diyen tek kişi yok ve artık bu yoldan geri dönüş yok. Muhaliflerin her biri kendisi için çalışır elbbette ama sonunda seçilen kişi ile beraber onlar da çalışır.

 
-MHP’deki kurultay konusunda ilk paradigma şu; taban değişim ve kurultay istiyor. Muhalifler de bunu gördüğü için zaten gelen dalgaların üzerine çıktı ve orda sörf yapıyor. Bundan geri dönüş yok. Kurultay muhakkak olacak ve yönetim değişecek

 
-MHP’de Devlet Bahçeli ihtimali bitmiştir. “Aday olacağım” dedirtti dün ama olmaz. Size bir bilgi daha. Bahçeli dün MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ı çağırıp, “basın açıklaması yap, kurultayı toplayacağımızı ve benim de aday olacağımı söyle” dediğinde Semih Yalçın bu basın toplantısını yapmak istemedi, Bahçeli’ye aday olacağı yönünde bir açıklama yapmamasını telkin etmeye çalıştı ama Bahçeli onu zorladı bu basın toplantısına. Bahçeli kurultay zamanına kadar bekler ve çok düşük oy alacağını gördüğünde aday olmaz. Onun yerine bir aday çıkartır. Kendisi aday olup da kötü bir final yapmak istemez.

 
-Mevcut durumda tüzüğün 63. maddesine göre tüzük kurultayı yapılmadan olağanüstü kurultaya gidilemez. Evet, Bahçeli 26 Haziran ve 10 Temmuz için olağanüstü kurultay yapılacağını açıkladı ama muhalifler bu eksende değil, kendi eksenlerinde hareket edecekler. Şu anda Yargıtay’ın kararının Genel Merkez’e ulaşması bekleniyor. Tüzük kurultayı haftalar içinde toplanacak, muhalifler birkaç haftaya kadar kurultayı toplamış olacaklar.

 
-Adaylar içinde en güçlüsü Meral Akşener. Meral Akşener ile diğer partilerin tabanından da oy alabiliriz.”

 
Üst düzey MHP’liye Meral Akşener’e dair şunu sordum bir de…

 
“Meral Akşener MHP’nin başına geçer de Erdoğan’a muhalefet yaparsa, Erdoğan onu ezebilmek için geçmiş dosyaları öne sürer mi? Örneğin Tansu Çiller ile hükümette olduğu döneme dair faili meçhul cinayetler dosyası gibi şeylerle Akşener’i etkisiz hale getirmeye çalışır mı? Veya Meral Akşener Erdoğan ona zarar vermesin diye Erdoğan’a karşı sessiz kalır, ona muhalefet etmez mi?”

 
Bu soruma güldü kaynağım ve şöyle dedi…

 
“Bu olamaz. Bunca Ergenekon davasından, bunca silah bulmak için kazılan topraktan sonra Akşener’e diyebileceği bir şey yok. Kaldı ki, hatırlarsanız Meral Akşener’e birisi kaset imasında bulununca Akşener onların hepsini mahkemeye verdi ve hepsinin ağzını tıkadı. Şu da var, birkaç ayda 500 şehidin geldiği bir dönemde Erdoğan, Meral Akşener için PKK ile mücadele etti babından bir suçlamaya girmez. Meral Akşener ayrıca geri durmaz ve Erdoğan’a karşı etkili muhalefet yapar. Sadece Akşener değil tüm muhalifler de yapar bunu. Hem MHP tabanı var ve onlar muhalefetin garantisi.”

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan