CHP’li Yüceer’den 15 Temmuz açıklaması: FETÖ’yle mücadele diyenlerin asıl amacı…

CHP’li Yüceer’den 15 Temmuz açıklaması: FETÖ’yle mücadele diyenlerin asıl amacı…
14 Temmuz 2018 13:40

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı. CHP’li Yüceer açıklamasında, FETÖ’yle mücadele diyerek toplumsal muhalefetin sindirildiğini ve OHAL rejimiyle ülkenin uçuruma sürüklendiğini ifade etti.

 

 

 

“FETÖ, 15 Temmuz günü Meclisimizi bombalayarak hain yüzünü açıkça deşifre etmiştir!”

 

CHP’li Candan Yüceer’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

 

“Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişiminin üzerinden tam 2 yıl geçti. Mevcut iktidarın ‘kandırılması’ nedeniyle yıllarca ‘hizmet hareketi’ adıyla devlet içerisinde örgütlenen bir terör örgütü, 15 Temmuz’da darbe planıyla 249 yurttaşımızı şehit etmiş, yüzlerce yurttaşımızı yaralamış ve milli egemenliğin sembolü Meclisimizi bombalayarak hain yüzünü açıkça deşifre etmiştir. Öncelikle darbe girişiminde hayatını kaybeden kahraman yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum.

 

“FETÖ’yle mücadele diyenlerin amacı, toplumsal muhalefeti sindirmektir”

 

“Darbe girişiminin ardından siyasi tarihimiz belki de en zor dönemlerinden birine girmiştir. AKP’nin OHAL Türkiyesi’nde, anayasanın rafa kaldırıldığı, insan haklarının yok sayıldığı, temel hak ve özgürlüklerin iktidar eliyle KHK’lara bağlandığı, 120 binden fazla insanın hukuksuz ve gerekçesiz ekmeğinin elinden alındığı bir rejimde, ülkemiz ‘sivil darbeyle’ yönetilmeye başlamıştır. Türkiye tarihinin en önemli seçimleri, OHAL gölgesinde demokrasi utancı olarak tarihe geçecek hile ve oyunlarla kazanılmıştır. Şu an geldiğimiz noktada, 80 milyonluk ülke tek bir kişinin keyfi tutumuyla yönetilmekte, yargı tek adama bağlanmış ve medya tektipleştirilmiş bir şekilde uçuruma sürüklenmektedir. Ekonomik, siyasi ve sosyolojik kriz içinde geleceği belirsiz bir yönetimle ülkemiz idare edilmektedir. FETÖ’yle mücadele ettiğini iddia edenler, toplumsal muhalefeti hedef alarak toplum üzerinde tahakküm kurmaya çalışmaktadır.”

 

“Kötü gidişatı değiştirecek olan, darbelere karşı demokrasiyi savunan, aydınlık, çağdaş, özgür bireylerdir”

 

“Bu kötü gidişatı değiştirecek olan, darbelere karşı demokrasiyi savunan, aydınlık, çağdaş, özgür ve demokratik bir Türkiye için mücadele eden ve her şeyden önce ülkesinin geleceğini düşünen bireyler olacaktır. Karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığın en yakın olduğu zamandır. Bu nedenle şartlar ne kadar zor olursa olsun, umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmamalı; Cumhuriyetimizi kuranların bizlere bıraktığı ‘mücadele azmiyle’ demokratik değerlere sahip çıkmalıyız. Hayatın her alanında kendini yeniden üreten iktidara karşı, bizler de mücadelemizi hayatın her alanında sürdürmeli ve toplumda umudu yeşertmeliyiz.”

 

“15 Temmuz demokrasiyi hedef alan bir girişim ve insanlık suçu olarak tarihe geçmiştir”

 

15 Temmuz darbe girişimi, demokrasiyi hedef alan bir girişim ve bir insanlık suçudur. Aynı şekilde, darbe girişimini fırsat bilerek demokrasiyi rafa kaldırmak ve insanlığın ortak değerlerine, hak ve hürriyetlerine saldırmak, kişisel menfaat uğruna toplumun huzur ve refahını yok saymak da aynı şekilde insanlık suçudur. Demokrasi düşmanı zihniyetlere karşı, biz CHP olarak, bu örgütlü kötülüğü ifşa etmek ve halkımızla birlikte bu kötü gidişatı değiştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz.”