CHP’li Yılmaz: Egemenliğe kast eden bu karanlık ihanet günleri de geçecek!

CHP’li Yılmaz: Egemenliğe kast eden bu karanlık ihanet günleri de geçecek!
29 Ağustos 2017 10:38

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın küllerinden doğan Türk ulusunun zalimlere asla boyun eğmeyeceğini gösterdiğini vurgulayan CHP’li Necati Yılmaz, “Bu zafer emperyalizme ve işgale olduğu kadar mandacı ve işbirlikçilere karşı kazanılmış bir zaferdir. Dün olduğu gibi bugün de milletin egemenliğine kast eden bu karanlık ihanet günleri elbette geçecektir. Halkımız bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyecektir” dedi.

 

 

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın sadece ülkenin değil, tüm mazlum milletlerin özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onurlu yaşama dönük kararlılığına yönelişinin bir diğer adı olduğunu belirterek, “Bu zafer emperyalizme ve işgale olduğu kadar mandacı ve işbirlikçilere karşı kazanılmış bir zaferdir. Dün olduğu gibi bugün de milletin egemenliğine kast eden bu karanlık ihanet günleri elbette geçecektir. Halkımız bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyecektir” diye konuştu.

 

 

“ULUSUMUZ HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEDİ”

 
Yılmaz, Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 30 Ağustos’un ulusun yokluklar içinde, büyük fedakarlıklarla verdiği tam bağımsızlık mücadelesini zaferle ve Cumhuriyet’le taçlandırdığı tarihin altın sayfalarından biri olduğunu kaydetti. Haksızlıklara ve tüm olumsuzluklara rağmen işgale boyun eğmeyenlerin Mustafa Kemal’in önderliğinde tam bağımsızlık için ayağa kalktığını ve büyük zaferi kazandığını ifade eden Yılmaz, “Kazanılan bu zafer, sadece ülkemizin değil; tüm mazlum milletlerin özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onurlu yaşama dönük kararlılığına yönelişinin de bir diğer adıdır” dedi.

 

 

“BU KARANLIK İHANET GÜNLERİ ELBETTE GEÇECEK”

 
30 Ağustos zaferinin küllerinden doğan Türk ulusunun zalimlere asla boyun eğmeyeceğini gösterdiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:
“Ulusumuz, birliğini ve bütünlüğünü bozmayacak, sonsuza dek bağımsız ve bir arada yaşayacaktır. Bu zafer emperyalizme ve işgale olduğu kadar mandacı ve işbirlikçilere karşı kazanılmış bir zaferdir. Dün olduğu gibi bugün de milletin egemenliğine kast eden bu karanlık ihanet günleri elbette geçecektir. Halkımız bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyecektir.”

 

 

“ÖZGÜRLÜKTEN YANA ULUSUMUZ YIKILMAYACAK BİR DUVAR”

 
Yılmaz, Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ve hep milletin olacağını belirterek, şunları söyledi:
“Demokrasi, bağımsızlık ve özgürlükten yana olan ulusumuz, Cumhuriyetimiz’e yönelik tüm saldırılar karşısında yıkılmayacak bir duvardır. Cumhuriyetimiz’i, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler, bu duvarı asla aşamayacaktır. 94 yıl önce olduğu gibi, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun, içinde bulunduğumuz günlerde de hatırlanması gerektiğine olan inancımla şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm yurttaşlarımızın huzur ve barış içerisinde yaşamasını temenni ediyorum. Fedakarlığın, onurun, vatan sevgisinin, bağımsızlık ve özgürlüğün bir ulus için tam ifadesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı hepimize kutlu olsun.”