CHP’li Topal, Başbakan’a Ebru Gündeş’in uyarısını sordu!

CHP’li Topal, Başbakan’a Ebru Gündeş’in uyarısını sordu!
16 Aralık 2017 13:30

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, pop şarkıcısı Ebru Gündeş’in ABD’de önce tutuklu sonra itirafçı olan eşi Reza Zarrab ile ilgili olarak AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın yakın çevresine haber gönderdiği ve “Eşimin ABD’ye gidişi sıradan bir olay değil. Türkiye’ye zarar verecek bir tutum içine girebilir.” diyerek endişesini anlattığı iddiaları hakkında Başbakan Sayın Binali Yıldırım’a soru önergesi verdi.

 

 

 

CHP Milletvekili Topal, Ebru Gündeş’in açıklamalarına atıf yaparak, “Pop şarkıcısı Ebru Gündeş’in eşi Reza Zarrab (Rıza Sarraf) ile ilgili olarak Sayın Erdoğan’ın yakın çevresinden görüştüğü kişi kabineniz üyesi midir?” diye sordu.

 

 

Topal’ın bir diğer dikkat çeken sorusu ise “Ebru Gündeş, eşinin ‘Türkiye’ye zarar verecek bir tutum içine girebileceği’ uyarısını eşi ABD savcılık makamıyla işbirliği yapmadan önce mi yapmıştır? Bu konuda MİT bilgilendirilmiş midir?” oldu.

 

 

CHP Milletvekili Topal, MİT’in hazırlayıp dönemin başbakanına sunduğu Rıza Sarraf (Reza Zarrab) bilgi notunu hatırlatarak; “MİT’in 2013 yılında Rıza Sarraf ile ilgili hazırladığı ve Başbakan’a sunduğu bilgi notu hakkında herhangi bir işlem tesis edilmiş midir?” dedi.

 

 

CHP Milletvekili Serkan Topal’ın Başbakan Sayın Binali Yıldırımın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

 

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini saygılarımla arz ederim.

 

 

Çeşitli basın yayın organlarında pop şarkıcısı Ebru Gündeş’in, eşi Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) 2016 yılında ABD’de tutuklanmasının ardından AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın yakın çevresine haber gönderdiği ve “Eşimin ABD’ye gidişi sıradan bir olay değil. Türkiye’ye zarar verecek bir tutum içine girebilir” diyerek endişesini anlattığı iddiaları yer almıştır. Sayın Erdoğan’ın da ABD’de görülen Reza Zarrab davasıyla ilgili, Türkiye’nin İran ile ticari ve enerji ilişkisi olduğunu söylediği, “Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olan yaptık, ambargoyu delmedik” yorumunda bulunduğu ifade ediliyor.

 

 

Buna ilişkin olarak;

 
1. Pop şarkıcısı Ebru Gündeş’in eşi Reza Zarrab (Rıza Sarraf) ile ilgili olarak Sayın Erdoğan’ın yakın çevresinden görüştüğü kişi kabineniz üyesi midir?
2. Ebru Gündeş, eşinin “Türkiye’ye zarar verecek bir tutum içine girebileceği” uyarısını eşi ABD savcılık makamıyla işbirliği yapmadan önce mi yapmıştır? Bu konuda MİT bilgilendirilmiş midir?
3. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Reza Zarrab Türk vatandaşlığına geçmeden önce söz konuşu şahısla bir irtibatı var mıdır?
4. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Reza Zarrab Türk vatandaşı olduktan sonra söz konusu şahıs ile bir teması olmuş mudur?
5. MİT’in 2013 yılında Rıza Sarraf ile ilgili hazırladığı ve Başbakan’a sunduğu bilgi notu hakkında herhangi bir işlem tesis edilmiş midir?