CHP’li Özel: Kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler

CHP’li Özel: Kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler
13 Mart 2018 12:31

CHP, TBMM’den tartışmalı ve kavgalı görüşmeler sonucu geçen ittifak yasasına sert tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Güneş doğmadan bu işi bu gece karanlığında kotarmayı tercih ettiler. Türkiye’yi sürükledikleri karanlıkta, birbirlerine tutunup, ittifak şarkıları söyleyerek baraj korkularını yenmeye çalışanlar, seçimi güvensiz kılan yasa teklifini hazırlayanlar, milli iradeye kumpas kuranlar, milli irade hırsızları, siyasi yankesiciler, gecenin karanlığından yararlandılar. Kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler’’ dedi.

 

 

Başak Kaya / Sözcü

Özel, alınan karar gereği yasa teklifinin Cuma gününe kadar görüşüleceğini ancak AKP’nin TBMM’yi sabaha kadar çalıştırıp oldu bittiye getirdiğini savundu ‘’Meclis’i yöneten AKP’li Başkanvekili dahil bütün milletvekilleri AKP ile MHP’nin gizli bir anlaşma yaptıklarını, gece yarısı öğrendiler” dedi. Özel, TBMM’de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

 

GECE KARANLIĞINDA KOTARMAYI TERCİH ETTİLER

 

 

Pazartesi günü bu görüşmeleri başlatarak TBMM TV yayını olmadığı bir günü tercih ettiler. Meclis, planlandığı gibi ilk gün gece yarısı kapansa, Salı günü TV yayınıyla açılacaktı. Onlar bir daha güneş doğmadan bu işi bu gece karanlığında kotarmayı tercih ettiler. İttifak yasasını kamuoyundan kaçırmak istediler. Milletin vekillerinden, milletten kaçırılmaya çalıştılar. Ama milletten kaçamayacaklar. Bu yaptıklarının hesabı sandıkta sorulacak.

 

 

KAZDIKLARI KUYUYA DÜŞECEKLER

 

 

Ne yaparlarsa yapsınlar, istedikleri kadar hileye, desiseye, kumpasa başvursunlar, milletten kaçırdıkları yasa karşısında milletten, milletin hesap sormasından kurtulamayacaklar. Siyasi tarih kendi kazdıkları kuyuya düşen bu tip siyasi yankesicilerin cezalandırıldığı onlarca örnekle doludur. Kaldırmadıkları barajın altında kalan siyasi partileri, siyaset tarihimiz görmüştür. Kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler.

 

 

SEÇMENE ŞİKAYET

 

 

Ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar, onları halkımıza, milletimize, seçmenlere şikayet ediyoruz. Oy çalmak için yapılan tasarlamalar ve akıl almaz taktikler bulanlar, gece karanlığında bu karanlık yasayı geçirdiler. Bu karanlığa teslim olmayacağız. Güneş bizimle birlikte doğacak, karanlığı yaratanlardan günü geldiğinde hesap sorulacak.