Beyin cerrahı olarak konferans verdi lise mezunu çıktı

Beyin cerrahı olarak konferans verdi lise mezunu çıktı
13 Haziran 2018 19:44

Kendisini Gülhane Askeri Tıp Akademisi Mezunu Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahi Profesörü olarak tanıtarak bir çok programa katılan ve seminer veren Cüneyt Turan’ın lise mezunu olduğu ortaya çıktı. Mali Polis ABD ve Almanya’da ihtisas yaptığını iddia eden ve bir çok hastaya para karşılığı sözde tedavi sunan Turan’ı gözaltına aldı.

 

 

 

Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekipleri, kendisini Gülhane Askeri Tıp Akademisi Mezunu Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahi mezunu olarak tanıtan ve profesör olduğunu iddia eden Cüneyt Turan’ın lise mezunu olduğunu belirledi. Bunun üzerine şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

 

Mali Polis ekipleri şüphelinin bir çok televizyon programına katıldığını tespit etti. Turan’ın katıldığı programlarda,1985-1986 yıllarında Almanya’da Hamburg Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ve ABD’de beyin tümörleri üzerinde ihtisas yaptığını ve 10 binin üzerinde beyin tümörü ameliyatını başarılı şekilde gerçekleştirdiğini belirttiği belirlendi. Sahte profesörün 2006-2009 yılları arası aktif çalışmaları olduğunu 2009’dan sonra da sadece misafir hoca olarak ameliyatlara iştirak ettiğini hiç bir hastasının da ölmediğini söylemesi de polisin dikkatini çekti.

 

ÜNİVERSİTELERDE SEMİNER VERDİ

 

Mali Polisin araştırmalarında Cüneyt Turan’ın televizyon programlarıyla yetinmediği belirlendi. Sahte hocanın okullarda üniversite öğrencilerine de seminer verdiği anlaşıldı. Şüphelinin, doktor olmadığı, herhangi bir vasfı olmadığı bir çok hastayı da yanlış bilgilendirdiği belirlendi. Bazı hastaların beyin filmlerini inceleyerek para karşılığında çare sunduğu da öne sürüldü.

 

GÖZALTINA ALINDI

 

Yapılan tespitlerin ardından polis ekiplerinin sahte doktor olduğunu belirlediği Cüneyt Turan, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelinin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

 

 

Kaynak: Habip Atam/Sözcü