Bedelli İsteyenlerin Çocukları Askere Gitmedi

Bedelli İsteyenlerin Çocukları Askere Gitmedi
28 Kasım 2011 11:16

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 28 yaşındaki büyük oğlu Ahmet Münir Gül, ABD’de master yapıyor. Osman Pepe’nin ticarette hızlı yükselen ve gemicik sahibi olan 2 oğlu ise askerlik görevlerini yapmayanlar arsındalar. 31 yaşındaki Hamit İsmail pepe ve 28 yaşındaki Mustafa Talha Pepe..Hüseyin Çelik’in 2 oğlu da tesadüf askerlik yapmadılar! Başbakan Erdoğan’ın oğlu Burak’ın çürük raporu alarak askere gitmediği biliniyorken, diğer oğlu Bilal ise gurbetçiler için çıkan 1111 nolu yasa ile dövizli askerlik yasasından faydalanarak, 3 yıl yurtdışında kaldıktan sonra bedelini ödeyerek 21 gün Burdur’da vatan görevini yerine getirmişti.

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 28 yaşındaki büyük oğlu Ahmet Münir Gül, ABD’de master yapıyor.

 

Engin Balım – HH

 

 Osman Pepe’nin ticarette hızlı yükselen ve gemicik sahibi olan 2 oğlu ise askerlik görevlerini yapmayanlar arsındalar. 31 yaşındaki Hamit İsmail pepe ve 28 yaşındaki Mustafa Talha Pepe..Hüseyin Çelik’in 2 oğlu da tesadüf askerlik yapmadılar! Başbakan Erdoğan’ın oğlu Burak’ın çürük raporu alarak askere gitmediği biliniyorken, diğer oğlu Bilal ise gurbetçiler için çıkan 1111 nolu yasa ile dövizli askerlik yasasından faydalanarak, 3 yıl yurt dışında kaldıktan sonra bedelini ödeyerek 21 gün Burdur’da vatan görevini yerine getirmişti.

 

Çin Devrimi’nin lideri Mao ise 23 yaşındaki oğlu Anjing’i Kore savaşı sırasında ABD bombardımanında kaybetmişti. Acılı Mao, ”Devrimci bir savaşta daima bedel ödenir, benim oğlumda 10 binlerce ölen kişiden sadece birisydi.” demiştir.

 

Stalin ise Almanlar tarafından esir alınan oğlu Yukov karşılığında Alman Generallerin serbest bırakılması talebini ”benim oğlum bir onbaşı sadece size bir Alman onbaşı verebilirim” der. Bunun üzerine hayal kırıklığı yaşayan Almanlar Yukov’u kurşuna dizerler.

 

Türkiye’de ise hiçbir siyasetçinin oğlu, doğuda askerlik yapmamıştır. Siyasetçi yakınlarında şehit ya da gazi yakını olan  haricinde kimse yoktur. Bi tek bildiğim kadarıyla Prof.Dr. Mümtaz Soysal’ın oğlu askerlik görevini Doğu’da yerine getirmiştir.

 

Zaten, ”Savaşları hiç bir zaman kurşun atmamış, eline silah almamış politikacılar çıkartırlar.” diye ünlü bir söz vardır. Sizin çocuklarınız askere gitmediği zaman veya deniz kenarında, Burdur’da vs. askerlik yaptıkları zaman Suriye’ye kafa tutmak, İsrail ile ağız dalaşına girmek, Kıbrıs’ta gemilerimizi demirletmek kolay olacaktır. Ne de olsa orada şehit düşecek gençler gariban Anadolu çocuklarıdır.

 

Başbakanımız sürekli olarak CHP için ”tuzukuru elitler” değimini kullanmaktadır. Şimdi kendisine soruyorum, CHP elit ise AKP ondan altta mı kalmaktadır?