Avustralya’dan böbrek taşı reçeteleri

Avustralya’dan böbrek taşı reçeteleri
8 Ocak 2014 08:40

Bugünkü yazımızın konusu Avustralya’dan böbrek taşı reçeteleri hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 1997-Temmuz ayı, Avustralya-Queensland Eyaleti Mundubbera şehri. Mundubbera şehri bir narenciye (portakal-limon-mandalina- qumkuat-greyfurt-turunç-ağaç kavunu-bergamut çeşitleri) meyve bahçeleri cennetidir. Buraya gezmeye gittim ve üç günlük gezi sırasında tanıştığım, Hindistan asıllı Dr. Ravi KUMAR’ın,  hastalarını genellikle doğal bitkisel yöntemlerle tedaviyi tercih ettiğini gördüm.. Bana  “Mr. ALADAĞ, öyle zannediyorum ki, bundan sonra yeryüzünde yaşayan milyonlarca böbrek hastası ve mesanesinde taş olanlar acı içinde kıvranmayacaklardır. Bu doğal ve pratik tedavi yöntemi sayesinde çok iyi sonuçlar almaya başladım. Beni yaratan Rabbime şükürler olsun ki, bana bu tedavi yöntemini nasip etti” dedi.

 

Dr. Ravi’nin bende ayrı bir yeri vardır. “Hindistan’da, Müslüman ve ayrıca Uygur Türkleri ile de, iç içe kardeşçe yaşıyorduk” ifadeleri, gerçekten de beni çok duygulandırdı. Cenab-ı Allah, siz saygıdeğer okuyucularımızla, bu gezi notlarını sitemiz aracılığıyla paylaşmayı nasip etti.

 

DR. RAVİ KUMAR’IN, BÖBREK VE MESANE TAŞLARI NASIL OLUŞUR TARİFİ:

 

Böbrek ve mesane taşlarının oluşmasında, başta su olmak üzere tükettiğimiz gıdaların önemli etkisi vardır. Taşları düşürmek için bir çok kimyasal yöntemlerle üretilen ilaçlar denendi, bu tedavi yöntemlerinin hiç birinden beklenen şifa neticesi alınmamıştır. Ameliyat vs. gibi diğer tedavi yöntemleri ile alınan taşlar yeniden teşekkül etmiştir.

 

DR. RAVİ KUMAR’IN TEDAVİ YÖNTEMİ:

 

Dr. Kumar,  ”Limon’nun böbrek ve mesane taşlarını ilk kez 38 yaşında ki erkek bir hastasında deneme neticesinde gördüm.’ Hastam sancıdan şikayetçiydi, kendisini muayene ettim. Bu muayene sonucunda sağ böbreğinde taş olduğunu böbreklerin filmini aldıktan sonra anladım. Teşhisimi net olarak koyduktan sonra tedaviye başladım. İlk önce kimyasal içerikli ilaçlarla tedaviye başladım. Fakat bu yöntemle sonuç alamayınca, hastamın limon kürü yapmasına bir engel var mı yok mu onu teşhis ettim ve limon kürü yapmasına bir engel (yan etkisi) göremedim. Hemen limon kürü yaptırdım. Her gün iki adet limon suyunu içirmeyi önerdim. 10 günde bir de, muayene ederek filmini alıp tetkik ediyordum. Beş ay da bu tedavi sonuç verdi ve taşın yavaş yavaş kaybolduğunu gördüm ve taşın yerinde yeller esiyordu.” dedi.

 

Dr. KUMAR, limon kürünü bir çok hastasına uygulamış. Memnuniyet verici neticeler ortaya çıkmıştır. Bu tez üzerine bir çok doktor meslektaşı da bu tez üzerinde aynı yöntemlerle uygulama yapmış ve aynı neticeleri almıştır. Bu limon kürü tedavisi, insanların tabiatına göre değişebilir. Kimisi dört ayda kimisi de altı ayda şifa bulur.

 

DR. KUMAR’IN BÖBREK TAŞLARI TARİFİ:

 

Taşlar genellikle iki kısımdır. Birincisi, fosfat ve kalsiyum oksalat billurları; diğerleri ise magnezyum, amonyum ve fosfat billurlarıdır.

C vitamini içeriği bakımından ve diğer içerdiği maddelerce, çok zengin olan limonun bu taşları eritme özelliği tartışılamaz. Bu limon kürü tedavisine ilaveten, C vitamini bakımından zengin olan kivi de, günde bir adet yatmadan önce yenilirse tedavi daha da kolaylaşır.

 

Böbrek taşlarının oluşumunda, suyun önemi tartışılamaz. Kullandığımız hazır pet şişeli ambalajlarındaki su kesinlikle güneş görmemelidir. Bu ambalajlar bir saat güneş gördüğü zaman, şifa yerine hastalıklar verir. Allah aşkına! Bu pet şişelerin güneş görüp görmediğine dikkat edip, öğle kullanmalıyız. He canınıza hem de paranıza acıyın. Bu konu da, ilgili kurumların sadakat ve samimiyetleri önemlidir. Menfaatler müşterektir, prensipleri uygulandığı zaman, Türkiye2de sağlık diye bir şey olmaz.

 

Bir örnek verelim: Büyük alışveriş merkezlerinin önünde, tüketime hazır pet şişe ambalajlı sular, depo sorunu münasebetiyle güneşte depolama zorunda kalıyorlar. Bu uygulama iseinsanların yaşamı ile oynamak ve enayi yerine koymak demektir. Yüzde yüz yabacı sermayeli ve Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezleri zincirine sahip, alışveriş merkezleri, birer ekonomik terör örgütleridir. Türk sanayicisinden raf parası talep etmesi ve raf parası olarak da muhasebeleştirmemesi, kuruş vurgunu ve domuz ürünleri ile helal ürünlerin aynı soğutucu da satılması da dikkat çekicidir. Neden domuz ürünleri aynı yerde satılıyor diye sorduğumda aldığım cevap şu oldu:  “Beş yüz mağaza da domuz ürünleri satılıyor; beş yüz adet mini soğutucu dolap aldığımız zaman, ortalama beş yüz bin lira tutar”

 

Burada Maliye Bakanı, Mehmet Şimşek Bey’i ve diğer ilgili kurumları göreve davet ediyorum. Mehmet Şimşek Bey’in meşhur ifadesinden esinlenerek, diğer ilgilileri de göreve davet ediyorum. ”Yolsuzluk yapanın ALLAH belasını versin” ifadesinin ne kadar doğru ve isabetli bir söz olduğu ve her devlet adamının aynı duygu ve düşüncelere sahip olması halinde, Türkiye’de, ne yolsuzluk ne de huzursuzluk olur.

 

ÖNEMLİ NOT: Böbrek taşı olan hastanın, limon kullanmasına zararı yoktur, tetkiklerini bir doktora yaptırdıktan sonra, limon kürü tedavisine başlamalıdır. On günde bir de, böbrek filminin alınmasını ihmal edilmemelidir.

 

Tedavi olduğunuz doktorun, vicdan muhasebesi kültürüne haiz olması önemlidir. Bir doktorun, ilaç yerine önce hastasının iradesini kuvvetlendirmesi gerekir ki, hasta şifaya kavuşsun. ”İlaç yerine iradenizi kuvvetlendirin” (Hz. Muhammed S.A.V.) buyuruyor.

 

Limon kürü miktarını günlük olarak, kilonuza göre üç veya dörte çıkarabilirsiniz.

 

Cenab-ı Allah, Türk Milletini, şifasından mahrum etmediği kullarından eylesin.

 

Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, gazileri minnetle anar, hasalara şifa-i şerifler dileriz.

 

NOT: Reçetelerin hazırlanması için görüş ve düşüncelerinizi, sitemiz aracılığı ile bizimle paylaşabilirsiniz

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun