Arıza Tespit Cihazı Konusunda Sektörün Lideri METADIAG

Arıza Tespit Cihazı Konusunda Sektörün Lideri METADIAG
7 Mart 2018 14:20

Tüm sistemleri elektronik olan günümüz araçlarındaki arızalar, yine elektronik sistemle çalışan arıza tespit cihazlarıyla tespit edilebilir. Yeni üretilen tır, otobüs, kamyon gibi ağır vasıtalar, hafif ticari ve binek araçları, iş makineleri tekne, yat ve gemiler AB kriterleriyle uyumludur ve çevreci özellikler taşımaktadır. Bunun yanında teknolojinin tüm yeniliklerinden faydalanılarak araçlar üretilmekte ve araçlarda bulunan elektronik kontrol ünitesi tüm elektronik sistemleri yönetmektedir. Araçla ilgili tüm bilgiler kontrol ünitesinde kayıtlıdır. Sistemlerde arıza meydana geldiğinde uyarı ışığı yanar ve arıza kodu kontrol ünitesinin ekranında görünür. Bu kodların ne anlama geldiği, arızanın hangi sistemde olduğu, arızanın nasıl giderileceği ancak arıza tespit cihazı ile öğrenilebilir.

 

 

Yetkili servislerde farklı araç markaların farklı modelleri için geliştirilmiş arıza tespit cihazları bulunur. Bu cihazlar lisanslıdır ve oldukça pahalıdır. Bunun yanında oldukça ucuza satılan ve her marka araçta arıza tespiti yapan cihazlar vardır ama bunlar markalara göre özel geliştirilmiş cihazlar kadar işlevsel değildir. Arızayı gösterir ama arızanın neden meydana geldiğini ve nasıl çözüleceğini göstermez. Bu nedenle arıza tespiti için çok tercih edilen ürünler değildir. Arıza tespit cihazları çok sayıda markanın her araç grubunda arıza tespitini hatasız yapmaktadır. Ağır vasıtalarda, kamyon, çekici, iş makinesi ve otobüslerde, ticari araç ve binek araçlarda, gemi ve yatlarda arıza tespiti için güvenle kullanılmaktadır.

 

 

Her araca uygun, her marka ve model için arıza tespit cihazlarını en uygun fiyatlarla, garanti belgesiyle firmamızda bulabilirsiniz. Arıza tespit cihazı aracın kontrol ünitesine bağlanır, ünitedeki arıza kodlarını okuyarak aracın hangi sisteminde nasıl bir arıza olduğunu anında size bildirir. Man, mercedes, renault, Hyundai, volvo, scania, daf ve daha birçok markayı desteklemektedir. Arıza tespit cihazı ağır vasıta, iş makinaları, otobüs, traktör, binek araç gibi tüm araç grupları için özel olarak geliştirilmiştir. Araçlarda arıza demek zaman kaybı ve maddi kayıplar demektir. Arıza yanlış tespit edildiğinde ise bu kayıplar katlanarak artar. Bu nedenle oto tamircileri ve servisler için kaliteli bir arıza tespit cihazı hayati önem taşır. Şimdi artık araç sahipleri de arıza tespit cihazını araçlarında bulundurmak istiyor. Metadiag firmamızdan ihtiyacınız olan cihazı hemen alabilirsiniz.