Emoji Ne Demek?

Emoji Ne Demek?
15 Nisan 2024 09:31

Emoji aynı harf gibi klavyeden yazılabilir karakterdir. Emoji 1.0 2015 yılında yayınlanmasına karşın ilk emojiler 1990’lı yıllarda ortaya çıktı.

Bu karakterlerden bazıları ☃, ♥, ©️, ™️, ☢️ karakterleridir. Daha sonraki yıllarda Unicode standardına yeni karakterler eklenmeye devam edildi. 2015 yılında duygu, bayrak veya hayvan gibi nesneleri ifade eden karakterler Emoji 1.0 adı altında toplandı. Her ne kadar bu karakterlere emoji denilse de aslında harflerden hiçbir farkları bulunmamaktadır. Yeni emojiler Unicode örgütü tarafından onaylanması gerekmektedir. Unicode örgütü emojiyi onayladıktan sonra emoji Unicode standardına ekler ve kendi web sitelerinde yayınlar. Daha sonra font geliştiricileri bu yeni karakterleri (emojileri) kendi fontlarına eklerler. İşletim sistemleri de bu fontları kendi işletim sistemlerindeki font kütüphanelerine dahil eder. Bu şekilde yeni emojiler son kullanıcıya erişir ve kullanılabilir duruma gelir.

Emoji kelimesi “e” ve “moji” kelimeleri birleştirilerek oluşturulmuştur. Japonca’da “e” resim demektir, “moji” ise yazılı karakter demektir.