CHP’den açıklama: Mesut Kocagöz’ün istifasının ardından teleferik 3 kez denetlendi, adında adalet olan partiden hukuk garabeti!

CHP’den açıklama: Mesut Kocagöz’ün istifasının ardından teleferik 3 kez denetlendi, adında adalet olan partiden hukuk garabeti!
15 Nisan 2024 08:12

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek ile Ensar Aytekin, eski ANET AŞ Genel Müdürü olan CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün, Antalya’daki teleferik kazasına tutuklanmasına tepki gösterdi. Zeybek ve Aytekin, Kocagöz’ün istifasının ardından teleferiğin 3 kez ağır ve hafif bakımlardan geçtiğini bildirerek, “Mesut Kocagöz, istifa etmesinin ardından 3 kez teleferik denetlenmesine rağmen, siyasi sebeplerle tutuklandı. Adında adalet olan parti hukuk garabetine imza attı” açıklamasını yaptı.

 

 

Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin soruşturma kapsamında, kazanın yaşandığı Tünektepe Teleferik Tesisi’ni işleten ANET A.Ş. eski genel müdürü ve son seçimlerde CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile mevcut ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan, bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçlamasından tutuklandı.

 

Teleferik tesisinde son bakımların 19 Şubat-4 Mart 2024’te yapıldığı ortaya çıkmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek ve Ensar Aytekin de Kocagöz istifa ettikten sonra teleferik şirketinin üç kez bakımdan geçtiğini bildirdi.

 

Zeybek, Kocagöz’ün istifasının ardından teleferiğin 3 kez ağır ve hafif bakımlardan geçtiğini söyleyerek, şunları kaydetti: “Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz, 2019-2024 arası Tünektepe Teleferik Tesisi’ni işleten ANET’in genel müdürüyken Kasım 2023’te görevinden istifa etmiştir. Mesut Kocagöz’ün istifasının ardından #teleferik 3 kez ağır ve hafif bakımlardan geçmiştir. Yaşadığı hezimetin intikamını Kepez halkını cezalandırarak almaya çalışan AKP zihniyetine soruyorum: Çorlu tren kazası sonrası tutuklanan sorumlu var mı? Soma katliamı sonrası tutuklanan sorumlu var mı? İliç faciası sonrası tutuklanan sorumlu var mı? Biliyoruz. Zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar ve daha da azgınlaşırmış. Bu hukuk garabetine geçit yok. Takipçisi olacağız.”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin de “Mesut Kocagöz, istifa etmesinin ardından 3 kez teleferik denetlenmesine rağmen, siyasi sebeplerle tutuklandı. Adında adalet olan parti hukuk garabetine imza attı” diyerek, şunları söyledi:

“Hep söyledik, Türkiye’de iki TCK var: biri Türk Ceza Kanunu diğeri Türkiye Cumhuriyeti Karayolları. Bu ikisi birbiriyle ne kadar alakalıysa Adalet ve Kalkınmanın da AKP ile alakası o kadar. 50 bin insanımız depremde hayatını kaybetti. İmar affı çıkarıp binaları affeden, çürük kaçak yapıyı meşrulaştıran bir siyasi tutuklanmadı. Çadır satan Kızılaycılar tutuklanmadı. Çorlu tren katliamında, KYK asansörleri cinayetlerinde, Soma’da, Ermenek’te maden ocakları katliamlarında, İliç’te siyasi sorumlular tutuklanmadı. Ancak Kepez’de belediye başkanı CHP’Lİ diye tutuklama kararı verildi. Ve Mesut Kocagöz, istifa etmesinin ardından 3 kez teleferik denetlenmesine rağmen, siyasi sebeplerle tutuklandı. Adında adalet olan parti hukuk garabetine imza attı.”