‘Belediyelerde yolsuzlukları, israfı engellediğimizde 10 kat kaynak çıkar’

‘Belediyelerde yolsuzlukları, israfı engellediğimizde 10 kat kaynak çıkar’
21 Nisan 2024 08:40

CHP yerel seçim sonuçlarını “iktidarın yolunu açacak önemli bir basamak” olarak görüyor, “Kazandığımız belediyelerde başarısız olma lüksümüz yok” diyor.

 

 

31 Mart seçimlerindeki başarı öyküsünün arkasında 2019 yerel seçimlerinde kazanılan belediyelerdeki başarının çok katkısı olduğunu kaydeden parti kurmayları, “31 Mart seçimlerinde kazandığımız belediyelerde yaptıklarımızın da 2028 genel seçiminde katkısı olacak. Ortak bir hizmet anlayışı geliştirip, yapılan işleri merkezi olarak da denetleyeceğiz” diyor. Ancak yeni kazanılan belediyelerin bir kısmının borç yükü altında bulunması ve bazı projelere daha önce olduğu gibi onay çıkmaması durumunda bu başarının nasıl yakalanacağı sorgulanıyor.

 

 

Parti kurmaylarına göre iyi yönetim becerisi ile birçok sorunun altından kalkmak mümkün. İktidar belediyeleri denetlenmediği için çok ciddi yolsuzluk ve israf yaşandığını, kaynakların bir grubun çıkarına hizmet ettiğini söyleyen kurmaylar, denetimin artmasının kaynakların hizmete, yatırıma dönmesini sağlayacağını kaydediyor. Parti kulislerinde, “Belediyelerde yolsuzlukları, israfı engellediğimizde 10 kat kaynak çıkar. Bunun yanı sıra iyi yönetim becerisi ile belediyenin bazı projeler için kendi içinde de uluslararası alanda da kaynak bulma şansı var” deniliyor.