Ameliyatsız Yüz Germe & Botoks Uygulaması

Ameliyatsız Yüz Germe & Botoks Uygulaması
8 Ocak 2019 12:35

Teknolojinin ilerlemesi ve lazer sistemlerinin sağlık ve güzellik alanlarında kullanımının yaygınlaşması ile birlikte, yüzünüzde oluşan yılların izleri rahatlıkla silinebilmektedir.

 
Ameliyatsız Yüz Germe Metodları

 
Dolgu Uygulamaları ile Yüz Germe: Cildimizde oluşan kırışıklıklar, çizgilerin giderilmesi için, dolgu uygulaması sık kullanılan bir gençleştirme yöntemidir. Cildimizin eksilen ve yok olan hacmini tekrar kazanması için uygulanan ve başarılı sonuçlar veren bir yöntemdir. Genellikle sönük duran ve hacim kazanması istenilen dudaklar için uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra göz altı hacim kayıpları, göz altı ve üstünde oluşan morluk ve izleri kamufle etmede kullanılabilir. Yüz hattında var olan antisimetrik durumlarda simetriye yakalamak ve daha düzgün ve güzel bir yüz görünümü için uygulanan tedavi yöntemleri arasındadır. Cilt altına enjekte edilen dolgu maddeleri, Botoks ile beraber kullanılabileceği gibi tek başına ameliyatsız yüz germe tedavisi olarak da kullanılabilir.

 
Yüz Mezoterapisi: Cildimizin ana yapı taşları 3 maddeden oluşmaktadır. Bunlar; amino-asitler, vitaminler ve minerallerdir. Cildimizde yaşlanma sonucu oluşan çizgiler ve kırışıklıklar için mikro enjeksiyonlar ile bu kırışıklıklara uygulanan tedavi yöntemine yüz mezoterapisi denmektedir. Bu tedavi sonrası cildimizde kan dolaşımı rahatlar, cildin gergin durmasına yardımcı olan elastin ve kolajen üretimine yardımcı olur. Bunların yanı sıra ciltte oluşan lekelerin giderilmesine ve kaybolan ten renginin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Ameliyatsız Yüz Germe yöntemleri arasında sık kullanılan bir yöntemdir.

 
Ultherapy: Gelişen ultrason etkileri ile birlikte kullanımı başlayan Ultherapy sistemi, diğer yöntemler gibi cildin üst tabakasından ziyade alt tabakasına etki eder. Cildin astar bölümü dendiği bölümüne ses dalgaları ulaştırarak cildin kendini yapılandırması sürecine etki eder. Aslında cildin alt katmanına hasar uygulayarak cildin yaşlanmasını engeller ve tepkilerinin genç bir cilt tepkisine dönüşmesini sağlar. Genellikle bu tedavi için tek bir seans yeterli olacaktır. Ameliyatsız Yüz Germe operasyonlarında Ultherapy sıkça kullanılmaktadır. Bireyin yaş ve cilt yapısına göre seanslar uzayabilmektedir. Daha iyi sonuçlar almak için hekiminizle görüşmenizde fayda olacaktır.

 
Thermage İle Yüz Germe: Anti-Aging tedavileri son yıllarda oldukça gelişti ve kullanılmaya başladı. Bu tedaviler arasında en hızlı büyüyenlerden birisi ise Thermage yöntemidir. Thermage radyo frekansları ile cilde etki eden bir tedavi yöntemidir. Bu sistem radyo frekans dalgaları sayesinde cildin altında yer alan kolajen ve elastin dokularının ısınarak daha sıkı hale gelmesini tetikliyor. Bu tedavi genellikle tek bir seans olarak uygulanıyor. İşlem bittikten 1 hafta sonra işlemin etkileri görülmeye başlamaktadır. Ancak asıl sonucu görmek için 1 ay kadar bir süre zarfı geçmesi önemlidir. Ameliyatsız yüz germe tedavileri her geçen gün artmakta ve anti-aging sistemler artık fazlası ile kullanılmaya başladı. Dönüşleri ise mükemmele yakın derecededir.
BOTOKS
Bir diğer yüz germe yöntemi ise Botoks tedavisidir. Botoks tıp dilinde cilt altında bulunan kas hareketlerinin geçici bir süre durdurulması ve kısıtlanması anlamına gelmektedir. Botoks en çok yüz bölgesi için uygulanmaktadır. Alında bulunan kırışıklıklar, göz çevresinde oluşan kaz ayakları, boyun bölgesinde oluşan dikey hatlar için en çok kullanılan yöntemler arasındadır. Botoks ince iğneler ile gerekli görülen bölgelere cildin altına enjekte edilerek uygulanmaktadır. Gerekli bölgelere enjekte edilen Botoks sıvısının etkisini göstermesi hemen hemen 5 günü bulmaktadır. 15 günlük bir süre zarfında net sonuca ulaşarak yeni kırışıklıkların ve çizgilerin oluşumunu engeller ve kasların bu hatları oluşturmaması için onları kısıtlar.

 
Botoks Kalıcı mı?

 
Birçok Botoks olacak insanın aklına ilk gelen sorulardan bir tanesi Botoks tedavisi kalıcı mıdır? Hayır Botoks tedavisi kalıcı bir yöntem değildir. Uygulanan kişinin yaşına, cilt durumuna, kas yapısına göre süresi değişebilir. Ortalama bir zaman verecek olursak 5-6 ay kadar etki etmektedir. Botoks tedavisi uygulanan bölge bu süreden sonra yavaş yavaş eski halini almaya başlayacaktır. Bu süre zarfından sonra aynı bölgeye tekrar Botoks uygulanabilir. Aynı bölgeye uygulanan her Botoks tedavisinde bölgenin eski haline dönme süresi uzayacaktır ve daha geç bir zamanda eski halini almaya başlayacaktır. Bu süreyi uzatabilmeniz için hekiminizin verdiği yan tedavi yöntemlerini ve ürünleri kullanarak tedavi sürecini daha verimli ve uzun hale getirebilirsiniz. Botoks yapılan bölgeler için herhangi bir risk ve yan etki göstermemektedir. Daha detaylı bilgi almak ve aklınıza takılan sorular için https://www.drmustafakaratas.com/botoks.html sitesinden Dr. Mustafa Karataş hocadan bilgi alabilirsiniz.