Yine aynı dekan yine fişleme

Yine aynı dekan yine fişleme
26 Ağustos 2012 09:15

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran tarafından yüksek lisans ve doktora sınavında öğrencilerin fişlendiği ve sınavların şüpheli olduğunu iddia eden beş öğrenci, Devran hakkında ‘görevi kötüye kullandığı ve iftira attığı’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunan öğrenciler arasında Halkla İlişkiler mezunu ve bölüm birincisi Azad Bedirhan da vardı. Listede isminin yanına PKK anlamına gelen ‘p’harfi konduğu ileri sürülen Bedirhan 4 yıl boyunca ne bir soruşturma geçirdiğinin ne de ceza aldığının altını çizerek “Kürt olduğum için başıma bunlar geldi. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. İdare mahkemesine de yürütmeyi durdurma davası açmayı planlıyorum” dedi.

‘Kızım aklını başına al’ tweet’i attı”

Halkla İlişkiler dışında İletişim Bilimleri ve Radyo TV – Sinema bölümleri için yükseklisansa başvuran Göknur Topçu, Burçe Arayıcı, Berfun Çağinli, Yeliz Tingür de suç duyurusunda bulundu. Öğrenciler sınavların şüpheli hale geldiğini vurguladı. Göknur Topçu, mülakat odalarında kamera olması gerektiğini vurgulayarak “Kimine hal hatır soruldu, kimine iletişim kuramcılarının adını soruldu. Adil değil, şeffaf değil. Demokratik bir mülakat uygulaması değil. Tezli yüksek lisans uygulamaları şaibeli hale geldi. Rektörlük de bu duruma sessiz. Araştırılsın. Biz şüpheliyiz. Suç duyurusunda bulunanların isimlerini biliyor. Twitterda afişe ediyor. Bana da ‘kızım aklını başına al, aileni düşün şeklinde tweet attı” diye konuştu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dekan Prof. Dr. Yunus Devran’nın doktora ve yüksek lisans sınavında ‘kabul edilecekler’ listesi hazırladığı ve Doç.Dr. Gözde Yılmaz’ın listeleri imzalaması için tehdit ettiği iddia edilmişti. Savcılığa suç duyurusuda bulunan Doç. Dr. Yılmaz’a çağrılı koruma verilmişti. Dekanın ayrıca öğrencileri fişlediği de ileri sürülmüştü. Öğrencilerin fişlendiğini gösterdiği iddia edilen bir belge de ortaya çıkmıştı.

İkinci liste mi?

İddialara göre Halkla İlişkilerin 18 kişilik doktora listesinde de Dekan Devran’nın almak istediği 5 öğrenci nokta işaretiyle belirtilirken bazı hocalara yakın 5 isim de hocaların isim ve soyisimlerin baş harfleriyle işaretlendi.

Dekan Devran ise öğrencilerin fişlendiğinin kanıtı olduğu iddia edilen birinci belgenin gerçek ve resmi olmadığını söylemiş, yüksek lisans ve doktora sınavlarını değerlendirme üzere yapılan toplantıda Doç.Dr. Gözde Yılmaz’ın kendi elindeki listeyi diğer jüri üyelerine dayattığını iddia etmişti.

Peki tüm bu gelişmelere rağmen Yusuf Devran nasıl halâ dekanlık görevini sürdürebiliyor?

Devran, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’de geçen yıl doçent olarak atanmış, sonrasında profesör ve 1 ay içinde de fakültenin yeni dekanı seçilmişti.

Uzun süre Samanyolu TV’de de yönetmenlik yapan Devran hakkında üniversite rektörlüğünden bir soruşturma açıklıp açılmadığına ilişkin açıklama yapılmadı.

Odatv.com