Depremde yıkılan binanın şantiye şefi mahkemeye dilekçe verdi: Ben aslında çaycıyım

Depremde yıkılan binanın şantiye şefi mahkemeye dilekçe verdi: Ben aslında çaycıyım
6 Mayıs 2024 12:53

İskenderun’da yıkılan binayla ilgili yargı süreci önemli bir skandalı ortaya çıkardı. Evrak üzerinde şantiye şefi olarak görünen kişi aslında çaycı olduğunu söyledi.

 
6 Şubat depremleriyle ilgili yargı süreci birçok skandalı da ortaya çıkarıyor. İskenderun’da 12 kişinin hayatını kaybettiği, 16 katlı MCG TOWERS adlı binaya ilişkin 13 sanığın yargılandığı dava başladı. BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre 31 Mayıs’ta görülecek duruşma öncesi Şantiye Şefi Özbay, savunma dilekçesinde ‘kâğıt üzerinde’ şantiye şefi olduğunu ancak aslında çaycı olduğunu söyledi.

 

 

Özbay’ın, avukatları aracılığıyla verilen dilekçesinde ‘çaycı’ olduğu öne sürülerek şu ifadeler kullanıldı: “Müvekkil davalı; yıkılan MCG TOWER isimli binanın yapımı aşamasında; teknik anlamda Şantiye Şefi olarak çalışmamıştır. Müvekkil davalı, yapının inşa aşamasında, evrak üzerinde şantiye şefi olarak gösterilmişse de müvekkilimin inşaatın yapımında herhangi bir sorumluluğu bulunmamakta, ‘çaycı’ kadrosunda düz işçi statüsünde kısmen çalışması mevcut olup, teknik anlamda Şantiye Şefi olarak görev yapmamaktadır.”

Kayıp yakınlarının avukatı Bülent Akbay da “Dilekçedeki açıklaması doğrudan doğruya suç kabulüdür. Orada ismini, diplomasını, imzasını kullandırması da başlı başına bir kusurdur ve cezalandırılmalıdır” dedi.