CHP’li Günaydın: Sizin gündeminiz ıstakoz olabilir, bizim gündemimiz halkın sorunları!

CHP’li Günaydın: Sizin gündeminiz ıstakoz olabilir, bizim gündemimiz halkın sorunları!
7 Mayıs 2024 09:52

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Eskişehir’de; “Biz masaya emeklinin gündemini, memleketin gündemini, açlığı, yoksulluğu götüreceğiz. Onlar anayasa değişikliğini getirecekler. Neymiş 50 artı bir bizi boğuyor. 40 artı bir olsun. Ya sen bu gündemle dolanmaya devam et. Senin gündemin ıstakoz olabilir. Ama bizim gündemimiz halkın sorunları olmaya devam edecek” dedi.

 

 

CHP Eskişehir İl Örgütü tarafından haftalık pazar toplantısı düzenledi. Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz ve partililer katıldı.

 

 

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın şunları söyledi: 

 

 

“Arkadaşlar evet çok büyük bir başarı elde edildi. Yüzde 37’nin üzerinde bir oy oranıyla CHP bu memlekette 408 belediyenin sahibi oldu. En çok büyükşehir bizde. En çok il bizde. En çok ilçe bizde. Yalnızca belde belediyesi sayısı bizden daha farklı olarak diğer partilere dağıldı. Bizden evvelki bizden sonraki siyasi partinin 7 puan kadar önünde yerel seçimleri bitirdik. Bu şüphesiz büyük bir başarıdır. Ancak farkındaysanız biz bunu hiçbir zaman bir zafer olarak tanımlamadık. Çünkü zafer savaşta kazanılır. Oysa bu ülkenin içinde verilmiş bir mücadeleydi. Bize oy vermeyen yurttaşlarımızı da başımızın üzerinde tutmaya ve onları kazanmaya gayret edeceğiz dedik.

 

 

“DEĞİŞİM SÜRECİNE OY VERMEYEN HİÇBİR ARKADAŞIMIZI GERİDE BIRAKMAYACAĞIZ”

 

 

Peki bu başarı nasıl elde edildi ve bu başarı nasıl sürdürülecek? Bunları analiz etmemiz gerekiyor. CHP’de bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Bunun seçimlere yansıdığını görüyoruz. Ama şunu ifade edelim ki, değişim sürecine oy vermeyen hiçbir arkadaşımızı da bir adım gibi geride bırakmak gibi bir lüksümüz yoktur. Biz CHP’liler hep beraber ileriye doğru yürümeye devam edeceğiz. Elbette sadece partimizi konsolide etmekle kalmayacağız. Beraberinde bize oy veren kitlenin de daha da artmasını sağlayacağız.

 

 

“BİZ MÜTEVAZİ VE KAPSAYICI DİLİMİZİ SEVGİ DOLU DİLİMİZİ TOPLUMLA BULUŞTURALIM”

 

 

AKP bugüne kadar dışlayıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı bir dil kullandı. CHP ne zaman bu dilin yerine kuşatıcı, kapsayıcı, sevgi dilini kullandıysa o seçimleri kazandı. 1 Haziran 2015 böyle bir seçimdi. 2019 böyle seçimlerdir. 2024 seçimleri böyle seçimler. Demek ki bağıra çağıra, öfkeyle siyaset yapmak belki bizi tatmin edebilir ama yurttaşın istediği bir şey değil. Bırakalım birileri ıstakoz yerken, 13 uçağıyla gezerken, 300 konvoyla cuma namazlarına giderken, Diyanet İşleri Başkanı gibi yedinci arabasını alırken biz mütevazi ve kapsayıcı dilimizi sevgi dolu dilimizi toplumla buluşturalım.