'Ümit ederim ki PKK mesajı alır'

'Ümit ederim ki PKK mesajı alır'
4 Şubat 2013 14:20

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç Çankaya Köşkü’nde ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak “Maalesef terör örgütünün bir saldırı peşinde olduğuyla ilgili emniyet ve istihbarat teşkilatlarımız teyakkuzdaydı ve herkesi ikaz ediyorlardı. Ama maalesef önlenemedi ve ABD Büyükelçiliği’ne bu saldırıyı gerçekleştirdiler. ABD Büyükelçiliği’ne geçmiş olsun diyoruz. Hayatını kaybeden güvenlik görevlisi vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralı gazeteci kardeşimizin sağlık durumunu da yakından takip ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

İMRALI SÜRECİ

İmralı sürecine de değinen Cumhurbaşkanı Gül, “Bu meseleyi Türkiye’nin gündeminden çıkartmak için de hepimizin samimi ve yoğun bir faaliyet içerisinde olduğuna da herkes şahittir. Açıkcası bu konuda beklentilerin söylediğiniz sürat çerçevesinde fiili yapılanlardan çok da ileride olduğunu görüyorum. Bu da herkesin iyi niyet içerisinde olduğunu göstermektedir. Ümit ederim ki terör örgütü mesajı alır ve yapması gerekenleri bir an önce yapar” diye konuştu.