İYİ Parti’de peş peşe istifalar!

İYİ Parti’de peş peşe istifalar!
1 Nisan 2024 11:32

Seçim öncesi tartışmalara nokta koyamayan İYİ Parti’de seçimden sonra da sular durulmuyor. Yerel seçimlerinin tamamlanmasının ardından istifalar gelmeye başladı.

 
DUVAR – 2023 yılındaki genel seçimlerde yüzde 9,96 oy alan İYİ Parti, bu seçimde büyük bir oy kaybı yaşayarak oranını yüzde 3,47’e düşürdü. Alınan sonuçların ardından İYİ Parti’de istifa depremi yaşandı.

İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, Genel Başkan Meral Akşener’i istifaya davet etti. Kendisi de görevinden istifa etti.

 

 

Yılmaz sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok. Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”

 

 

MİLLİ SPORCU DA BIRAKTI

 
Milli sporcu ve İYİ Parti GİK üyesi İrem Yaman da istifasını duyurdu. Yaman şu açıklamayı yaptı:

Büyük bir şevk ve heyecan ile siyasete başladığım İyi Parti’de, ortak aday konusu başta olmak üzere çeşitli konularda fikir ayrılığı yaşamaktaysam da, her zaman eleştirinin dışarıdan değil, içeriden yapılmasının faydasına inandım. Bugün alınan seçim sonuçları, tabanına kulaklarını tıkayan İyi Parti açısından malumun ilanıdır. Seçim sonuçları için ülkem adına çok mutluyum. Sn. Genel Başkanıma emekleri ve beraber yürüdüğüm yol için çok teşekkür ediyor, an itibarı ile gerek İyi Parti, gerekse GİK’ten istifa ettiğimi kıymetli kamuoyuyla paylaşıyorum.

 

 

AKŞENER İSTİFA EDECEK Mİ?

 
Eski İYİ Partili İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Özkan, Akşener’in kurultay kararı alarak yeniden aday olmayacağını iddia etti. Ancak bu sözler İYİ Parti çevrelerince doğrulanmadı.