Trabzonsporlu taraftarlardan PFDK hakkında suç duyurusu

Trabzonsporlu taraftarlardan PFDK hakkında suç duyurusu
27 Şubat 2013 11:32

Trabzonsporlu bir grup taraftar, şike davası nedeniyle sanıklar ve kulüpler hakkında cezaya yer olmadığı yönünde karar vererek görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 

 

 

İstanbul Trabzonsporlular Platformu üyesi yaklaşık 30 taraftar, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Savcılığa dilekçe veren taraftar grubu, PFDK üyelerini şikayet etti. Dilekçede şüpheli olarak Halit Fahri Gültekin, Sinan Gürsoy, Serdar Ölmez, Memduh Oğuz, Yusuf Reha Alp, Alper Tolga Erol ve Kadir Er gösterildi.

 

 

 

 

 

PFDK’nın 6 Mayıs 2012 tarihli kararında, aralarında Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu’nun da bulunduğu 17 kişi ile Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Sivasspor hakkındaki disiplin soruşturmasında kişi ve kulüplere ceza tayinine yer olmadığı kararı verdiği hatırlatıldı. PFDK’nın kanunları vahim ve hata olarak adlandırılamayacak şekilde değerlendirdiği ileri sürülen dilekçede, kurul üyelerinin görevlerini kötüye kullandıkları belirtildi.

 

 

 

 

Basın açıklaması yapan Platform Başkanı Ali Uzunay, Türkiye’deki en büyük şike çetesinin 2 Temmuz 2012 tarihinde İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tasdik edildiğini savundu. “Türk halkıyla dalga geçer gibi tüm maddi delillere, geniş kapsamlı emniyet ve savcılık soruşturmasına rağmen disiplin soruşturmasında bu çeteyi aklayanlara karşı hakkımızı savunmak en büyük vatandaşlık hakkımızdır” diyen Uzunay, PFDK’nın şike ile ilgili aldığı disiplin kararlarının kanun ve hukuk dışı olduğunu öne sürdü.

 

 

 

 

Kararların Türk futbolunun temizlenmesini engellediğini savunan Uzunay, “Aynı zamanda şike suçu ile ilgili öyle bir tarif getirmiştir ki artık şike yapmamak enayilik haline gelmiştir” diye konuştu. Uzunay açıklamasında, “PFDK kendini çıkmaz bir sokağa sokmuştur. Bu sokağın çıkışı yoktur. Ne acıdır ki, sadece kendilerini çıkmaz sokağa sokmakla kalmamış, Türk futbolunu da bir girdabın içine sokmuşlardır. Şike çetesinin üyesi olan ahlaksızların cezasını Türk adaleti vermiştir. Şu anki mücadelemiz bu çetenin uzantısı olan ve hala hiçbir kanundan korkmadan rahatça çalışarak şikecilerin yoluna su taşıyanların peşine düşüp layık oldukları cezaları ve sıfatları almalarıdır” diye konuştu.