CHP Genel Başk. Yard. Tekin Bingöl’den H&H’ye özel açıklama!

CHP Genel Başk. Yard. Tekin Bingöl’den H&H’ye özel açıklama!
17 Ekim 2014 16:30

Bugünkü “Mahalli kongrelerin başlamasını engelleyen baş mimar!”  adlı haberimizin ardından CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, sitemizi arayarak açıklamalarda bulundu.

 

H&H ÖZEL HABER

 

Dün ve önceki gün yapılan MYK toplantısında haberimizin aksine mahalli kongrelerin YSK takvimine bağlanarak başlatılmamasını kendisinin savunmadığını, kongrelerin bir an önce başlaması gerektiğini savunduğunu, ancak kendisinin bu tür açıklamalarına rağmen diğer MYK üyelerinin başlatılmaması yönünde karar aldığını belirtti.

 

Halkın Habercisi olarak kendisine 2015’te yapılacak milletvekili seçimiyle ilgili, adayların nasıl belirleneceğini sorduk.

 

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak tüzüğü uygulayacaklarını, tüzüğün ilgili maddeleri gereği, her seçim bölgesinde %15’ten fazla kontenjan kullanamayacaklarını, %15’in dışında kalanların da üyelerin katılımıyla önseçimle belirleneceğini Halkın Habercisi‘ne açıkladı.

 

Bu konuyla ilgili, diğer MYK üyelerinin nasıl bir tutum sergilediklerini yazmaya Halkın Habercisi olarak devam edeceğiz.