Tecavüz sayılması için kaç yaşında olması lazım?

Tecavüz sayılması için kaç yaşında olması lazım?
12 Eylül 2012 12:01

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 112 doktorunun verdiği rapora göre evinin önünde ölü bulunan 3 yaşındaki Dilan’ın küçücük bedeninde tecavüze uğradığına dair emareler olduğunu belirterek, “3 yaşındayken boncuk yuttu, 14 yaşında kendi rızasıyla beraber oldu, 22 yaşında hak etti! Peki tecavüz sayılması için kaç yaşında olması gerekecek?” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Şanlıurfa Siverek’te 3 yaşındaki Dilan evinin önünde ölü bulundu. Bir çocuğun ölümü bile başlı başına trajik bir olayken henüz bebek olan Dilan’ın tecavüz sonucu hayatını kaybetme ihtimalini tanımlayacak bir kelime bulmak çok zor. 112 doktorunun verdiği rapora göre Dilan’ın küçücük bedeninde tecavüze uğradığına dair emareler var” dedi.

“Artık bu ülkede sadece kadının değil, çocuğun da adı yok. Çocuklarımız isimleri ile değil, ad ve soyadlarının baş harfleri ile anılır oldu” ifadesini kullanan Nazlıaka, “Ülkemizde sıklıkla yaşanan taciz, cinsel istismar, tecavüz, ensest gerçeğiyle yüzleşmeli, bu olayları örtbas etmek yerine caydırıcı cezalar verilmelidir” dedi.

Ağustos ayında 10 ilde 18 kadının tecavüze uğradığına işaret eden Nazlıaka, “18 kadına tecavüz eden 24 kişiden sadece beşi tutuklandı. Tecavüz edilen kadınların yaşları 16 ila 30 arasında değişiyordu. Bunlar kayıtlara geçen ve sadece bir aya ilişkin veriler. Bu veriler bile kadınların, çocukların bu ülkede nasıl bir risk altında yaşadıklarını anlamak için yeterli” dedi.
“3 yaşındayken boncuk yuttu, 14 yaşında kendi rızasıyla beraber oldu, 22 yaşında hak etti! Peki tecavüz sayılması için kaç yaşında olması gerekecek?” sorusunu yönelten Nazlıaka, “Dilan’la ilgili gelecek son adli tıp raporunu büyük bir kaygı ve endişe ile beklemekteyim. Bu olayın unutulmasına izin vermeyeceğimi ifade etmek isterim. Sevgili Dilan, sen şimdi yaşıtlarınla oyunlar oynamalıydın, bizi affet bile diyemiyorum” dedi.
Olayın takipçisi olacağını vurgulayan Nazlıaka, Şanlıurfa’ya gideceğini de kaydetti.
 
-SORULAR-
 
“Boncuk yuttu bilgisini kim verdi?” sorusuna Nazlıaka, “Basına yansıyan bilgilere göre önce boncuk yuttuğu söyleniyor, basına yansıya bilgilere göre ilk başta bu olayı örtbas etmek istiyorlar o nedenle boncuk yuttuğu söyleniyor daha sonra 112 doktorunun raporuna bakılarak tecavüze dair emareler tespit ediliyor” yanıtını verdi.
 
-HADIM’A DESTEK VERMEDİ-
 
“Hadım etme cezası ne kadar caydırıcı olur?” sorusuna da Nazlıaka, “Hadım konusu gündeme gelmişti, ancak ben taciz, tecavüz, ensest bütün bunların insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla yapılacak olan cezalandırmaların da insan haklarına aykırı yöntemlerle olmaması gerektiğini düşünüyorum. Hukuk sistemi içerisinde üretilmesi gereken cezalandırılmalar olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.