CHP MYK, facianın 10. yılında Soma’da toplanacak!

CHP MYK, facianın 10. yılında Soma’da toplanacak!
5 Mayıs 2024 13:21

31 Mart seçimlerinden başarıyla çıkan CHP, takip ettiği toplumsal davalar ve olayları yeni dönemde de en üst düzeyde izlemeye devam ediyor.

 

Fotoğraf: Reuters

 

Parti yöneticileri geçtiğimiz haftalarda KKTC’den gelen öğrencilerin de hayatını kaybettiği 6 Şubat depreminde yıkılan “İsias Otel” davasını, 10 Ekim Katliamı davasını takip etti, ciddi sağlık sorunları yaşayan 28 Şubat davasında hükümlü emekli generalleri ziyaret etti. 25 kişinin ölümüne yol açan Çorlu Tren Katliamı davasının karar duruşmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. İstanbul’da 1 Mayıs kutlaması için Taksim’e yapılmak istenen yürüyüşte Genel Başkan Özel ile birlikte çok sayıda parti yöneticisi yer aldı. CHP’nin yeni dönem yol haritasına göre toplumsal davalar yakından izlenmeye, adalet talepli hak arayışlarına güçlü destek verilmeye devam edilecek.

 

 

Bu kapsamda CHP’nin önümüzdeki günlerdeki önemli bir gündem başlığı da 301 madencinin ölümüne neden olan Soma katliamının 10. yıldönümü olacak. Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in beraberinde parti yöneticileri ile katliamın yıldönümü olan 13 Mayıs’ta Manisa’da olması ve anma törenlerine katılması planlanıyor. Programda değişiklik olmazsa CHP MYK’sı da haftalık olağan toplantısını Soma’da yapacak.