Metruk binada kaçak tarikat yurdu! Çocuklar pisliğin içinde yaşıyor

Metruk binada kaçak tarikat yurdu! Çocuklar pisliğin içinde yaşıyor
5 Mayıs 2024 07:54

İstanbul’da bir tarikat metruk binayı Kuran kursu olarak kiraladı. Ailelerinin nerede olduğu bilinmeyen 20’den fazla çocuk hijyenden yoksun ve güvenliksiz ortamda yaşıyor. Bina sakinleri kursla ilgili yaptığı şikayetlerden herhangi bir sonuç çıkmadığını belirtti.

 
Sözcü’de yer alan habere göre, İstanbul Beykoz’da bulunan dört katlı metruk bina, mülk ortaklarından biri tarafından Kuran kursu olarak kiraya verildi. Tabelasız, denetimsiz Kuran kursunda, yaşları 5 ila 15 arasında değişen 20’den fazla çocuk yaşıyor. Kaçak Kuran kursu, binanın en üst katını da yatakhane olarak kullanıyor. Söz konusu yatakhanede ise hijyen koşullarının sağlanamadığı, çocukların güvenliksiz ortamda barındırıldıkları anlaşılıyor.

 

 

“ŞİKAYET ETTİK SONUÇ ALAMADIK”

 
Yurt yetkilileri, gazetecileri görünce, içerideki çocukları başka bir yere saklamak için götürdü. Tamamı yabancı uyruklu olan çocukların, sarık ve cübbeli halleri kameralara takıldı.

Apartmanda daire sahibi olan Raşit Karabulut, binadaki öğrencilerin başında olması gereken din hocasının hiçbir zaman gelmediğini söylerken “Biz çok uzun süredir, gerekli yerlere başvurularımızı yapıyoruz. Fakat sonuç alamadık. İlgilenilmedi” diyor.

CİMER, Diyanet ve Beykoz Belediyesi’ne başvuruları olduğunun altını çizen Karabulut, apartmanda mülkü olan diğer ortakların kendilerini “Hiçbir şey yapamazsınız” diyerek tehdit ettiğini de belirtti.

Çocukların yattıkları alanda ise yataklardaki kir, dolaplardaki çürümüş gıdalar olduğu görülüyor.

Apartmanın depreme dayanıksız olduğu, merdivenlerden çıkarken kolonlardaki çatlaklardan ve dökülen sıvalardan rahatlıkla anlaşılabilirken yatakhanenin olduğu katta böcek ve sineklerin yoğunluğu da dikkat çekiyor.

 

 

AİLELERİ NEREDE?

 
Yurtta 3 yıldır kaldığını söyleyen Tacikistan uyruklu bir çocuk, ailesinin nerede olduğu sorusuna herhangi bir yanıt vermezken içerde kendi yaşlarında 20-25 kişinin olduğunu belirtti. Kuran eğitimi aldıklarını anlatan çocuklar, başlarındaki kişilerin hangi tarikata bağlı olduğuna dair bilgi vermedi.