Seçim Olasılıkları

Seçim Olasılıkları
18 Mart 2012 22:27

Sevgili okurlarımız, bu yazımda önümüzdeki seçim dönemine yönelik düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum…

Sevgili okurlarımız, bu yazımda önümüzdeki seçim dönemine yönelik düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum…

 

 

 

Dr.Ali Arif ÖZZEYREK    H&H YORUM

 

 

2012 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi olmaz. 2014'te olası bir yerel seçim-Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikteliği ihtimalini ise az görüyorum. Böyle bir kombinasyonla seçime gidilemeyeceğini düşünüyorum.

 

Yerel seçimlerin 2014 Mart ayında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ise 2014 Haziran ayında olma ihtimali vardır. 2014 seçim yılı… Ama hangi kombinasyonla?

 

Bana göre en akıllıca seçim yerel ve genel seçimlerin birlikte yapılması yönünde olacaktır. AKP Grubu R.Tayyip Erdoğan'ın karizmasından son kez yararlanmak isteyecektir. Her halükarda R. Tayyip Erdoğan sonrası ciddi oy kaybı yaşanacağını görenler bir dönemi daha kurtarmak isteyeceklerdir. Aynı zamanda yerel ve genel seçim birlikteliğinden alınacak sonuç Cumhurbaşkanlığı seçimi için de ciddi bir kamuoyu yoklaması niteliği taşıyacaktır.

 

Bununla birlikte 2013 baharında yapılabilecek bir “baskın” genel seçimi de unutmamak gerekir. Sivil anayasa sonrası “baskın” niteliğinde bir genel seçim yapılabilir. Öte yandan üç seçimin birlikte olması ihtimalini zayıf görüyorum.

 

CHP'li belediyelerin halkla ilişkileri güçlü değil. Hizmet var ama verilen hizmet halka doğru aktarılamıyor ya da anlatılamıyor. Belediyeler halkla ilişkilere ve lobiciliğe zaman ayırmalıdır. Parti örgütüyle uyumlu ve birlikte seçimlere hazırlanmalıdırlar. Esnek olmalı, hizmeti ön plana çıkarmalı, ideolojik tartışmalardan uzak durmalıdırlar.

 

CHP yeni stratejilerle ve yeni yüzlerle başarılı olacaktır. Kemal Kılıçdaroğlu çıtayı yükseltiyor.

 


Yazarın Son Yazıları:
Herkes için eşit fırsatlar sunan Anayasa Mümkün mü ? Batsın bu dunya.
Bu kan durmalı; Çözüm önerim
CHP yenileştirmeci olmalıdır