Özgür Özel’in Ankara seçim karargahındaki hava

Özgür Özel’in Ankara seçim karargahındaki hava
23 Ekim 2023 17:35

Özgür Özel ve arkadaşları 38.CHP Kurultayına dönük çalışmalarını Ankara’da yürütmek üzere Çankaya Turan Güneş Bulvarı üzerinde 100 numaralı binanın 3. 4. Katında yer alan 500 m2 genişliğinde şehri tepeden gören bir ofiste yürütüyorlar.

 

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 

 
Binanın dışında Özel’in çalışma ofisi olduğuna dönük her hangi bir afiş filan bulunmuyor. Fakat ofisin giriş kapısından itibaren içerisi “DEĞİŞİMİN YÜZYILI – YÜZYILIN DEĞİŞİMİ” sloganının yazılı olduğu üzerinde Özgür Özel’in resimlerinin bulunduğu flamalar yer alıyor.

 
Giriş kısmında güler yüzlü onlarca genç görevli var. Bunların bir kısmı gelenleri karşılıyor, bir kısmı ise camlı bölmelerden oluşan ofis kısımlarından sürekli olarak illerden gelecek delegelerle görüşüyor.

 
Ziyaret veya destek maksatlı gelenler dönüşümlü olarak ofiste bulunan Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba ve diğer kurmayların bulunduğu üst kata alınıyor.

 
Gerek Veli Ağbaba gerek Selin Sayek Böke görüşülen, tekrar görüşülecek, ulaşılamayan gibi belirlenen kurultay delegeleri ile ilgili yoğun bir telefon trafiği bilgi aktarımı var.

 
Özgür Özel’in ekibinde yer alanlarla görüşmemde hareketlerine dair açıklamalarda bulundular.

 
“Amacımız sadece CHP’de yönetim değişikliği yapmak değil. Bizim amacımız Cumhuriyetimizin ve Partimizin 100.yılında hem Partimizde hem de Türkiye’de büyük bir değişim hedefliyoruz.

 
Bunun için sloganımızı “DEĞİŞİMİN YÜZYILI – YÜZYILIN DEĞİŞİMİ” olarak belirledik.

 
Biz bu değişimle Cumhuriyet devrimimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci dönüştürücü karakterini esas alan büyük bir meydan okumayı hedefliyoruz.

 
Ülkemizin kaderini değiştiren nice devrime imza atan bir siyasi irade bunu yine yapacak güce ve kudrete sahiptir”

 

 

-Peki neden şimdi değişim diyerek yola çıktınız diye sorduğumda.

 
“Değişim fikrimiz elbette ki yeni bir fikir değil. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz ve gerici kuşatmanın aldığı yol ortada bu duruma seyirci kalmak mümkün değil.

 
Bu manada Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma müdahale etmek YÜZYILIN DEĞİŞİMİ’ni Türkiye’de yapmak için harekete geçtik.

 
Partimizden başlayarak değişimi tüm Türkiye’de adına Yüzyılın Değişimi olarak adlandırdığımız değişimi gerçekleştireceğiz” diyorlar.

 

 
-Şu anda en merak edilen soruyu sormak istiyorum imzalarda denge nasıl dediğimde.

 

 
“Kurultayın yerel seçimler öncesi yapılması belediye başkanı belediye meclisi üyesi adayı olacak kimi delege arkadaşlarımızın açık tavır almadığı durumlar var. Ama biz hangi il delegemizin böyle bir tavırda olduğunu hangi il delegemizin bizim yanımızda olduğunu biliyoruz. Bu bilgilerimizin ışığında 50 ile 80 fark ile kurultayda partimizdeki değişimi başlatmış değişimi yapacak kadrolarımızın kurultaydan başarıyla çıktığını hep beraber göreceğiz”

 

 

-Yani

 
-“Yanisi yol arkadaşımız Özgür Özel 38.Kurultaydan CHP genel başkanı olarak çıkacaktır” dediler.

 
Şunun şurasında 10 günlük kısa bir zaman kaldı 38.CHP Kurultayı değişimin statükonun mu devamına karar verecek hep birlikte göreceğiz.

 

Yunus BÜLBÜL X


Yazarın Son Yazıları:
CHP seçmeni sandığa küsmez
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler