‘Onur Yürüyüşü’ne polis müdahalesi… Yaralılar var

‘Onur Yürüyüşü’ne polis müdahalesi… Yaralılar var
28 Haziran 2015 18:40

Beyoğlu’nda her yıl yapılan ‘LGBTİ Onur Yürüyüşü’ için toplanan gruplara polis plastik mermiler ve biber gazıyla müdahale etti. 2 kişi yaralandı.

 

Taksim Meydanı’na onlarca otobüsle çevik kuvvet polisleri getirildi. Meydan ve çevresinde çok sayıda TOMA’nın da güvenlik önlemi aldığı görüldü. Meydandan İstiklal Caddesi ve Sıraselviler Caddesi’nin girişine polis tarafından önlemler arttırıldı.

 

Polis ekipleri “İstiklal Caddesi’ni boşaltın yoksa müdahale edilecek” anonsu yaptı. Bu anons sonrasında polis müdahalesi başladı. Çevik kuvvet ve sivil polisler, grupları Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’ndan uzaklaştırdı. Bir grup da İstiklal Caddesi’nde toplanarak Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Önce ’dağılın’ uyarısında bulunan polis, daha sonra gruba tazyikli su sıkarak müdahale etti.

 

Boyalı top mermisinin de kullanıldığı müdahale sonucu bazı göstericiler ara sokaklara dağılırken, bazı göstericiler ise işyerlerine sığındı. TOMA’nın önünde duran bir gösterici de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

 

CHP’Lİ VE HDP’Lİ VEKİLLER ZİNCİR OLUŞTURDU

 

Bu arada HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Beyza Üstün ve Sezai Temelli ile CHP’li Mahmut Tanal, polis barikatı önünde zincir oluşturarak, müdahaleye engel olmaya çalıştı.

 

2 KİŞİ YARALANDI

 

Bu arada polisin eylemcilere müdahalesi sırasında 2 gösterici biber gazı kapsülünden yaralandı.

 

Müdahale sırasında, bir gösterici atılan biber gazı kapsülünün şakağına isabet etmesi sonucu yaralandı.

 

Mis Sokak girişinde meydana gelen olayda, yaralanan gösterici için çevredekiler ambulans çağırdı. İsmi öğrenilemeyen gösterici, polisin attığı biber gazından yaralandığını ifade etti. Gelen ambulansa bindirilen gösterici hastaneye kaldırıldı.

 

Mis Sokak’taki müdahale devam ederken, 1 göstericinin daha biber gazı kapsülünden yaralandığı öğrenildi.

 

POLİS GAZETECİLERİ DE ENGELLEDİ

 

Polis haberi takip etmek üzere gelen gazetecileri de engelledi. Polis ile gazeteciler arasında tartışma yaşandı.

 

VALİLİK, RAMAZAN’I ‘GEREKÇE’ GÖSTERDİ

 

Saldırının ardından LGTBİ Onur Haftası ise resmi Twitter hesabından bir açıklama paylaşarak Valiliğin Ramazan’ı ‘gerekçe’ göstererek yürüyüşü engellemeye çalıştığını belirtti.