Marmara Belediyeler Birliği’nin yönetimi AKP’den CHP’ye geçti

Marmara Belediyeler Birliği’nin yönetimi AKP’den CHP’ye geçti
8 Mayıs 2024 13:13

İBB’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu’nda yeni dönemin yönetimi seçildi. AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yerine tek aday olarak gösterilen CHP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yeni Marmara Belediyeler Birliği Başkanı oldu.

 

 

31 Mart 2024 seçimlerinin ardından Marmara Belediyeler Birliği’nin yeni yönetimi, İstanbul’da düzenlenen genel kurul toplantısında belirlendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliği yaptığı İnterContinental Otel’de gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Toplantının açılış konuşmalarını 2019-2024 döneminin Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve ev sahibi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.

Konuşmaların ardından seçime geçildi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, birlik tarafından ortak önerge ile tek aday olarak gösterildi.

Böylece yerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Mustafa Bozbey, Marmara Belediyeler Birliği’nin 2024-2026 döneminde görev yapacak yeni başkanı oldu.

Bozbey 215 oy aldı. Büyükakın ve Bozbey arasında devir teslim töreni yapıldı. Ev sahibi İmamoğlu, yeni ve eski başkana plaket verdi.