Okullarda “andımız” devri sona eriyor

Okullarda “andımız” devri sona eriyor
4 Ekim 2013 13:31

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın en geç 1 hafta içinde kaldırılacağını açıkladığı “andımız” bugün ilköğretim okullarında öğrenciler tarafından bir kez daha okundu.

 

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dün ilköğretim okullarında okunan öğrenci andının en geç 1 hafta içinde kaldırılacağını açıklamıştı.
İlkokullarda öğrenciler artık “andımız”ı son kez okuyorlar. Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Maltepe’deki İsmet İnönü İlkokulu’nda da  öğrenciler bu sabah okul bahçesinde sıraya girip hep birağızdan “andımız”ı okudu.

 

Öğrencilerden kimisi öğrenci andının kaldırılmasından memnun kimi de üzüntülü olduğunu söyledi. Memnun olan öğrenciler buna gerekçe olarak havaların soğuduğunu ve dışarıda beklerken üşümelerini gösterdi. Öğrenciler gibi veliler de öğrenci andının kaldırılması konusunda ikiye bölündü. Velilerden bazıları, “havalar soğuk yaklaşık 40 dakika dışarıda bekliyorlar. Yeni uygulamadan memnunuz” diyerek öğrenci andının kaldırılmasına destek verdi. Bir başka veli ise, “kesinlikle onaylamıyorum, çocuklarımızın andımızı okumalarını istiyorum. Çok üzgünüm inşallah bu karar geri alınır” dedi. Öğrenciler yıllardır devam eden  son gününde hep bir ağızdan öğrenci andını okuyup sınıflarına girdi.