Öğrencilere şiddet uygulayan özel güvenliklere Akademik Odalar Birliği'nden tepki

Öğrencilere şiddet uygulayan özel güvenliklere Akademik Odalar Birliği'nden tepki
13 Mart 2013 02:19

Eskişehir Akademik Odalar Birliği üyeleri, yemek zammını protesto etmek isterken özel güvenlik görevlilerinin sert müdahalesiyle karşılaşan üniversite öğrencilerine destek verdi.
Birlik adına açıklama yapan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz öğrencilere yönelik yapılan müdahaleyi tepkiyle izlediklerini söyledi.


 
Akademik Odalar Birliği üyeleri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü önünde basın açıklaması yaparak özel güvenlik görevlilerinin üniversite öğrencilerine yönelik sert müdahalesine tepki gösterdi. Birlik adına basın konuşan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, dün ESOGÜ Meşelik Kampusu’nda yemek fiyatlarını protesto etmek isteyen az sayıdaki üniversite öğrencilerine özel güvenlik görevlilerinin sert müdahalede bulunduklarını söyledi.


 
İÇİMİZ ACIYARAK İZLEDİK

 
Olayın görüntülerini televizyonlardaki haberlerden izlediklerini kaydeden Dr. Bülent Nazım Yılmaz şu şekilde konuştu: “ESOGÜ içerisinde çok talihsiz, çok acımasız, anti demokratik bir uygulamaya tanık olduk. Çok az sayıdaki öğrencinin üzerine çok fazla sayıda güvenlikçinin saldırdığına tanıklık ettik. Eskişehir Akademik Odalar Birliği olarak akademiden gelen, üniversiteden gelen bireyler olarak, meslek mensupları olarak içimiz acıyarak, tepkiyle bu süreci izledik. Ücretsiz yemek, ücretsiz ulaşım ve ücretsiz eğitim talebi öğrencilerin en demokratik talepleridir. Bu talepleri baskıyla, şiddetle karşılamak kabul edilemez bir uygulamadır. Bunu bizim demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Burada yöneticilere düşen öğrencilerin haklı taleplerini dinlemektir, onların haklı taleplerini yaşama geçirmenin çabası içinde olmalıdır. Yöneticilik burada ortaya çıkacaktır. Bizler Eskişehir Akademik Odalar Birliği olarak bu süreci protesto ettiğimizi, kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Öğrencilere de sabır diliyoruz.”


 
SANDVİÇLERİMİZE, EKMEK KASALARIMIZA EL KOYDULAR

 
ESOGÜ’de yemek fiyatları protesto etmek amacıyla evlerinde hazırlayıp getirdikleri 600 adet sandviçi yemekhanede arkadaşlarına ücretsiz olarak dağıtmak isterken özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradıklarını belirten öğrenciler kendilerine destek veren Akademik Odalar Birliği üyelerini alkışladı. Öğrenciler yaşadıkları olayla ilgili olarak “Demokratik taleplerimizi dile getirmek, yaptığımız sandviç ve makarnaları arkadaşlarımızla paylaşmak için yemekhaneye girmek istediğimizde inanılmaz bir şiddetle karşılaştık dövüldük. Sandviçlerimize el koydular ekmekler kaldı, ekmek kasalarımız alındı, kollarımızdan kelepçelendik. Bu olayı perşembe günü rektörlük önünde toplanıp protesto edeceğiz” dedi.