Obezite Hastaları İçin Mide Balonu

Obezite Hastaları İçin Mide Balonu
29 Temmuz 2021 14:35

Artık günümüz şartlarında obezite sorununu ortadan kaldırabilmek için mide balonu tedavisine başvurulur. İşlem sayesinde daha sağlıklı kilo verilmesine ve verilmekte güçlük çekilen kiloların kolay yolla vücuttan dışarıya atılmasına yardımcı olacaktır. Mide içine yerleştirilen balonla birlikte daha sağlıklı günlere uyanmaya yardımcı olacaktır.

 

 

Mide Balonu Nedir?

Mideye takılan balon denince biraz ürkütücü durumların ortaya çıktığı durumlar oluyor. Fakat mideye yerleştirilen balonun silikon olması ve hastanın vücuduna zarar vermiyor olmasından dolayı rahatlıkla tercih edilebilir. İşlemde herhangi bir cerrahi operasyon gerektirmeden gerçekleştirilmiş olur. Endoskopiden yardım alınmış olur ve mide içine yerleştirilen mide balonu değerlendirmesi yapılır. Mideye yerleştirilen balonun midede kalma süresi 6-12 ay arasında değişkenlik gösterir.

Bu süre zarfı sonunda mideden çıkarılması gerekir. Özellikle geniş mide fıtığı, gebelik ve mide ülseri olan kişilere uygulanmaz. Bazı komplikasyonlar görülebilir fakat gelip geçici durumlardır. Diyetisyen kontrolünde işlemin gerçekleştirilmiş olması gerekir. Daha az ve sağlıklı beslenerek, uzun süre tok durmaya yardımcı olur. Mide balonu çalışması gerçekleştikten sonra düzenli takiplerin yapılması gerekiyor.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Mideye takılacak olan balon için ilk olarak hastanın bu tedaviye uygun olup olmadığına bakılır. Gerekli çalışmalar gerçekleştirildikten sonra ve hastanın işleme uygun olması durumunda gerekli olan işlemler başlatılmış olur.

Daha sonra hastaya anestezi yapılır. Bu süreçte hasta tamamen uyutulduğu için herhangi bir ağrı hissetme durumu söz konusu değildir. İşlem 15 dakika içerisinde gerçekleştirilir ve kendine gelen hasta taburcu edilir. Balon takılmadan önce endoskopiden yardım alınır ve herhangi bir engel olup olmadığına bakılır.

Engelle karşılaşılmadığı sürece endoskopi çıkarılır ve bu sefer özel aparatlar ile birlikte balon mideye gönderilir. Balonun doğru konumda olduğuna ve yerini netleştirmeye yardımcı olmak için tekrardan endoskopiden yardım alınır.

Yeri netleşen mide balonu özel endoskopi ekipmanıyla içi doldurulmuş olur. İçine metilen mavisi ve boyalı serum fizyolojik ile şişirilmiş olur. Hastanın durumuna göre ilk olarak 400 cc verilir. Hasta kendine geldikten sonra taburcu edilmiş olur.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar

Herhangi bir cerrahi operasyona gerek kalmadan, yutulabilir bir büyüklüktedir. Diğer uygulamalar gibi anesteziye ve endoskopiye ihtiyaç duyulmaz. Küçük tüp şeklinde olan hapın yutulması sonucunda gerçekleştirilir. İşlem sayesinde etkili ve doğru şekilde kilo verilebilir. Balonun midede kalma süresi 4-6 ay arasında değişkenlik gösterir.

Vücuda zarar veren herhangi bir durum söz konusu değildir. Zaman içinde kendiliğinden yok olacaktır ve vücuttan dışarıya atılacaktır. Uzman hekimlerden yardım alınması sonucunda balon temin edilebilir. Her yerde fiyat değişkenliği görülmesi mümkündür. Bu yüzden uzman hekimlere danışırken mide balonu fiyatları hakkında da bilgi alınması gerekir.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

  • İlk olarak şunu belirtmem gerekiyor ki iyi ki yaptırdığım dediğim uygulama yöntemidir, diyorum. Sporlara, diyetlere rağmen bir türlü kilo veremiyordum. Bu sayede daha sağlıklı bir şekilde kilo vermiş oldum.
  • Önceden böyle bir tedavinin olduğundan haberim olsaydı, hiç düşünmeden işlemi gerçekleştirmeye başlardım. Çünkü bu kadar etkili olacağını bilmiyordum.
  • Mideye balon takmak ne kadar etkili olabilir ki diye düşündüm. Hiçbir sonuca varamadım. Ta ki işlemi kabul edip mideme balon taktırmaya karar verdikten sonra anladım.
  • Mideme takılan balon sayesinde istediğim kiloları vermiş oldum ve istediğim ideal kilo oranına yaklaşmak üzereyim.
  • Emeği geçen herkese ne kadar teşekkür edersem az kalır. Çünkü etkili ve başarılı bir şekilde sonuçlar aldım.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Pek çok kişinin merak ettiği fakat bir türlü kesin olarak bilgi sahibi olmadığı konulardan bir tanesi; yutulabilir mide balonu fiyatları konusudur. Sürekli fiyatında artış ve azalış görünür.

Bunun sebebi ise uygulamanın gerçekleştiği mekânın değişkenlik göstermesidir. Çünkü herkesin kendine göre belirlemiş olduğu fiyat listesi mevcuttur. Fiyatlandırma bilgisi çeşitli nedenlerden dolayı belirlenir. Bu yüzden uzman hekimlerle danışarak mide balonu fiyatları hakkında daha fazla bilgi alınması gerekir.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.